Persbericht

11 november, 2008

Avanade onderzoek toont aan dat doorgroeien het belangrijkste is voor IT-consultants ~ Ook sociale aspecten en salarisgroei zijn essentieel bij baankeuze ~

Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, heeft onderzoek uit laten voeren door Coleman Parkes onder 825 IT-consultants in Europa. Er is onderzocht wat professionals aantrekt in een organisatie en waarom ze vertrekken bij een bedrijf. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse IT-consultants doorgroeimogelijkheden en een goede werkomgeving de belangrijkste redenen vinden om voor een organisatie te gaan werken en er geruime tijd te blijven.

Daarnaast vinden de consultants (46% van de ondervraagden) het belangrijk dat er salarisgroeimogelijkheden zijn. Ook de innovatie binnen de organisatie en variatie in de projecten is voor hen van belang. Een groot verschil met de consultants in de rest van Europa is dat Nederlanders hun keuze voor een organisatie niet vaak baseren op de reputatie van het bedrijf.

De Nederlandse IT-consultant blijft gemiddeld minder lang bij een organisatie dan de rest van de Europeanen. Zij werken gemiddeld 4,9 jaar voor dezelfde baas, terwijl het gemiddelde in Europa op 5,8 jaar ligt. Het langste dat een consultant in Nederland voor een werkgever heeft gewerkt is 8,3 jaar. Het gemiddelde in Europa ligt op 9,9 jaar en in Duitsland heeft een consultant twaalf jaar voor dezelfde baas gewerkt.

"Avanade is constant op zoek naar de beste IT-talenten die met behulp van het Microsoft-platform winstgroei bij onze klanten kunnen realiseren", zegt André Huizing, general manager bij Avanade Nederland. "Dit onderzoek is ontwikkeld om ons beter inzicht te geven in waarom IT-consultancy een aantrekkelijke carrièrekeuze is en waarom mensen weggaan. Het onderzoek benadrukt de belangrijke rol van doorgroeimogelijkheden en werkrelaties bij de werkgever."

"Het onderzoek onderstreept het belang van managementbeleid op het gebied van carrièremogelijkheden en goede werkrelaties bij IT-consultancies om de hoogste werktevredenheid te realiseren", vervolgt Huizing. "We moeten alert zijn op de werkdruk en uitdagingen die consultants ondervinden en hier op een juiste manier op inspringen."

Over het onderzoek
Het onderzoek is, in opdracht van Avanade, door Coleman Parkes uitgevoerd onder 825 IT-consultants in Europa. De consultants zijn afkomstig uit 17 van de top 20 van grootste IT-consultancies in Europa. Het onderzoek is uitgevoerd in de eerste helft van 2008. De ondervraagden verschilden in leeftijd, geslacht en werkervaring.

(372 woorden)