- Goed voorbereid op zwaarder financieel weer
15 procent groei voor Mamut in derde kwartaal en 55ste opeenvolgende kwartaal met tweecijferige groei

(Schiphol-Rijk, 11 november 2008) Met een omzet van EUR 42,2 miljoen over de eerste negen maanden van 2008 zet Mamut haar groei door. Dit is vergeleken met de omzet van EUR 38,1 miljoen in dezelfde periode van 2007 een groei van 14 procent. Het bedrijf behaalde in de eerste drie kwartalen van 2008 een EBITDA van EUR 7,7 miljoen en een EBIT van EUR 2,8 miljoen in 2008, een EBIT toename van 76 procent vergeleken met dezelfde periode in 2007.

"We zijn tevreden met de kwartaalgroei van 15 procent en de toegenomen winstgevendheid ten opzichte van 2007. We verwachten dat deze groei door zal zetten in het vierde kwartaal. We hebben de kostenstructuur voortdurend geoptimaliseerd in 2008. Hierdoor en door een aantal interessante projecten die de komende kwartalen met volle kracht worden uitgerold, zijn we goed gepositioneerd,' zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

Derde kwartaal 2008
De Mamut Groep realiseerde een omzet van EUR 13,3 miljoen in het derde kwartaal van 2008. Dit is vergeleken met de EUR 11,5 miljoen in het derde kwartaal van 2007 een groei van 15 procent. De omzet voor afschrijving (EBITDA) in het derde kwartaal van 2008 was EUR 2,3 miljoen, vergeleken met EUR 1,8 miljoen in het derde kwartaal van 2007. EBIT voor het derde kwartaal van 2008 bedroeg EUR 700.000, vergeleken met EUR 200.000 in het derde kwartaal van 2007. Het bedrijf had aan het einde van het derde kwartaal van 2008 495 mensen in dienst en EUR 5,0 miljoen aan liquide middelen

Zwaarder financieel weer
Mamut deed onlangs onderzoek onder een willekeurige selectie van 1.800 Scandinavische bedrijven om te weten te komen hoe leiders van bedrijven de huidige situatie en de toekomst zien. De resultaten van het onderzoek wijzen uit dat het optimisme onder directeuren van bedrijven in Noorwegen, Zweden en Denemarken een historisch dieptepunt heeft bereikt sinds het eerste onderzoek in Noorwegen in 2000.

"De veranderde financiële situatie zorgt voor nieuwe uitdagingen, maar ook voor nieuwe kansen. We bereiden ons voor op een marksituatie die meer van ons vraagt. Tegelijkertijd signaleren we dat de wat grotere bedrijven Mamut kiezen om het feit dat ze oplossingen tegen een redelijke prijs en zonder verborgen kosten. We vinden daarom dat we goed zijn voorbereid op zwaardere economische tijden,'' zegt Hanoa.

Strategisch proces
Na door verschillende partijen te zijn gecontacteerd aangaande strategische mogelijkheden, besloot Mamut om ABG Sundal Collier ASA en Jefferies International Limited aan te stellen als financiële adviseurs. Het bedrijf heeft nu de eerste aanbiedingen ontvangen en is begonnen aan de eerste fase van een due diligence proces.

Positieve verwachtingen
Mamut is goed gepositioneerd voor verdere groei en verbetering van de resultaten in alle markten. Het bedrijf blijft zich richten op het bouwen en uitbreiden van strategische allianties met internationale partners in de verschillende markten en vergroting van de distributie van de producten en diensten van Mamut. Het bedrijf ziet een aanzienlijk groeipotentieel in navolging van de lancering van Mamut One in combinatie met de bestaande klanten van de aangekochte bedrijven.

Voor het kwartaalverslag en presentatie (beschikbaar in het Engels): www.mamutinvestor.com


---

Over Mamut
Opgericht in 1994, Mamut (OSE "MAMUT") is een toonaangevende Europese leverancier van complete, geïntegreerde softwareoplossingen en internetdiensten voor kleine ondernemingen. Mamut levert complete en gebruiksvriendelijke oplossingen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding, met geïntegreerde CRM, verkoopondersteuning, logistiek, financiële administratie, e-commerce, domeinen, e-mail, web hosting en beveiliging. Meer dan 350.000 Europese klanten vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met oplossingen van Mamut. Kijk voor meer informatie over Mamut en haar producten op www.mamut.nl

Neem voor meer informatie contact op met:
Dave Kroder, country manager Nederland van Mamut Software, tel 06-55883031, email: davek@mamut.nl Eilert Hanoa, CEO van Mamut Software, tel. +47 23 20 35 00, e-mail: ehanoa@mamut.com of
Tineke Meijerman van Hill & Knowlton, tel 020 404 47 07, email: tmeijerman@hillandknowlton.com