Voedsel en Waren Autoriteit

Grote rookcontrole in stad Utrecht; 13 boetes

11 november 2008 - nieuwsbericht

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) hield afgelopen weekeinde in het kader van het rookverbod een grote handhavingsactie in de stad Utrecht. Bij gerichte controles werden donderdag en vrijdag 140 bedrijven gecontroleerd. Hierbij werden 13 boetes uitgedeeld.

In het gehele land werden afgelopen week 87 geldstraffen opgelegd. Hiervan werden 65 uitgedeeld aan cafés, 12 aan eetcafés, 5 aan cafetaria's en 5 overtreders behoorden tot de overige categorieën. Het totaal aantal boetes komt hiermee op 481.

Ook vonden er afgelopen week acties plaats in Hoogeveen waar 12 bedrijven zich niet aan de regels hielden en in Enschede, waar aan 11 horecagelegenheden een boete werd uitgedeeld. Verder vonden er acties plaats in onder andere Deventer (10 boetes), Breukelen/Mijdrecht (3 boetes) en Zandvoort (11 boetes).

Tilburgse kroegbazen hadden dit weekeinde de afspraak met hun klanten dat zij niet in discussie zouden gaan met de rookcontroleurs van de VWA. De controles in de buitenring van Tilburg vonden niet anoniem plaats en konden ter plaatse worden afgerond. Er werden 15 overtredingen geconstateerd.