Ministerie van Defensie

11-11-2008 19:59

TASTBARE TECHNIEK BIJ DE MARINE



De Koninklijke Marine presenteert zich vandaag en morgen aan 3500 leerlingen van 4 HAVO en 5 VWO. Dat gebeurt tijdens de zogenoemde Jet-Net Career Days in de Amsterdamse Convention Factory en aan boord van de technisch hoogstaande mijnenjager Hr.Ms. Urk aan de De Ruyterkade.

De Jet-Net Career Days worden georganiseerd door het Jongeren en Techniek Netwerk Nederland, een initiatief van onder meer Shell, Siemens en IBM. Het jaarlijkse evenement vindt voor de zesde keer plaats en moet middelbare scholieren warm laten draaien voor techniek.


- Techniek is wél leuk.

Veel bezoekers namen op de eerste dag van het evenement deel aan een workshop in de stand van de Koninklijke Marine, waar een model van het hypermoderne snelvuurkanon Goalkeeper staat opgesteld. Leerlingen kregen de kans om met gebruik van aluminiumfolie en plakband een paraboolantenne te fabriceren. Dit geheel in het teken van het thema âY=AX2, wat kan ik ermee?â.

Volgens de Jet-Net coordinator van de marine reageren de leerlingen zeer enthousiast op het schip en de workshop, vanwege de tastbare techniek. "Het idee dat techniek abstract, ver weg en (dus) niet leuk zou zijn, klopt niet. Jet-Net is er nu juist voor bedoeld om te laten zien dat techniek wél leuk is."