Projectontwikkelaar 3W


SITE-SPRACHE WÄHLEN: DEUTSCH
Entre Deux winnaar FGH Vastgoedprijs 2008

Entre Deux bekroond met 10e FGH Vastgoedprijs

In het Beatrix Theater in Utrecht is gisteren de FGH Vastgoedprijs 2008 uitgereikt aan 3W Vastgoed en Multi Vastgoed voor de herontwikkeling van Entre Deux in Maastricht. Deze prijs voor onderscheidend ondernemerschap in de Nederlandse vastgoedmarkt werd voor de tiende keer uitgereikt door de FGH Bank.

juryrapport
Entre Deux heeft grote indruk gemaakt op de jury vanwege het gevoel voor detail dat eruit spreekt. Maar ook dankzij het feit dat het een bijzonder geslaagde poging is om een verlieslijdend project tot een succesvol en sfeervol winkelgebied te herontwikkelen. Bovenal is de jury onder de indruk van het respect dat de ontwikkelaars hebben getoond voor de historische omgeving waarbinnen zij moesten opereren. Het project is naadloos ingepast in de Maastrichtse binnenstad, en voegt daar met zijn bijzondere sfeer en hoge kwaliteit ook echt iets toe.
Behalve winnaar van de FGH Vastgoedprijs 2008 maakt dat het project Entre Deux evenzeer een bron van inspiratie voor iedere vastgoedprofessional die binnenstedelijke herontwikkeling tot zijn vakgebied rekent, aldus de jury.

Entre Deux
Entre Deux is een binnenstedelijke herontwikkeling in hartje Maastricht. De ontwikkelaars Multi Vastgoed en 3W Vastgoed hebben een in onbruik geraakt winkelcomplex uit de jaren zeventig omgetoverd tot een stijlvol winkelgebied. Door de gekozen materialen en het integreren van zes historische gebouwen inclusief de 14e eeuwse Dominicanerkerk - vormt Entre Deux voortaan één geheel met de karakteristieke binnenstad. Hierdoor is er een nieuw, duurzaam verblijfsgebied gecreëerd op een toplocatie in de stad. Ontwikkelaars, Fortis Vastgoed Vermogensbeheer, Q-park en de gemeente Maastricht investeerden circa 110 miljoen. Het project omvat 12.000 m2 winkels, een parkeergarage met 200 plaatsen en luxe appartementen. Architecten zijn T+T Design, het aan Multi Vastgoed gelieerde stedenbouwkundig ontwerpbureau en Arn Meijs Architekten uit Maastricht.

Internationale onderscheidingen
Reeds meerdere malen werden de bijzondere kwaliteiten van Entre Deux erkend. Het project is winnaar van de ICSC European Shopping Centre Award, Beste Winkelcentrum van Europa 2008. En genomineerd voor de ICSC International Design and Development Award, de winnaar wordt bekendgemaakt op 3 december in Arizona, Phoenix. Daarnaast diverse andere nominaties, onder andere voor de NRW-jaarprijs beste winkelcentrum van Nederland en bijzondere onderscheidingen tijdens de jaarlijkse internationale vastgoedbeurzen MIPIM en MAPIC.

De in het project gevestigde boekhandel Selexys Dominicanen werd eind vorig jaar door de toonaangevende Britse krant The Guardian uitverkozen tot mooiste boekwinkel ter wereld, 'mogelijk de mooiste boekhandel aller tijden'.

ENTRE DEUX WINNAAR FGH VASTGOEDPRIJS 2008 11 | 11 | 2008