SARA


SARA spreekt audit af met AMS-IX

Op de website van AMS-IX staat sinds 7 november jl. een bericht dat het SARA-datacenter niet zou voldoen aan de technische en organisatorische standaarden van AMS-IX. Er is echter nooit vastgesteld welk serviceniveau voor de dienstverlening aan de AMS-IX vereist is.

SARA betreurt het ten zeerste dat AMS-IX dit bericht heeft gepubliceerd. Als een van de twee eerste co-locatiepartners heeft SARA jarenlang vele miljoenen geïnvesteerd in het meegroeien met de AMS-IX.

In de meeting op 6 november tussen SARA en de Executive Board van AMS-IX is aangegeven door de heren Luiting (adjunct directeur) en Heemskerk (hoofd marketing & sales) dat SARA graag wil meewerken aan een onafhankelijke audit van haar datacenter. Daarbij is afgesproken dat deze eisen voor alle AMS-IX co-locatiepartners zullen gelden.

Voorafgaand aan de audit dient AMS-IX objectief vast te laten stellen wat de minimumeisen zijn die op technisch, procedureel en organisatorisch gebied aan de co-locatiepartners moeten worden gesteld. Wanneer zou blijken dat SARA niet aan de minimumeisen voldoet, is SARA bereid de consequenties hiervan te aanvaarden en met AMS-IX een hard plan van aanpak af te spreken. SARA zal, vanuit het eerder genoemde commitment, de geconstateerde afwijking van de eisen snel en daadkrachtig verhelpen. Ook zal SARA proactief de eerder aangekondigde verbeteringen van de service levels versneld doorvoeren.

Het is echter voorbarig dat AMS-IX concludeert dat SARA niet zou voldoen aan de nog op te stellen eisen. Wij kunnen het dan ook niet accepteren dat, voorafgaand aan de audit, een actief en openbaar ontmoedigingsbeleid ten aanzien van SARA wordt gevoerd dat gebaseerd is op vermoedens en niet gekwantificeerde en vooralsnog onbekende eisen. Dit is schadelijk voor de belangen van alle betrokken partijen. De klanten van SARA hebben immers met gegronde reden gekozen voor SARA als co-locatiepartner.

Anwar Osseyran, directeur: "Deze overreactie van AMS-IX draagt niet bij aan een oplossing. Als directie hebben wij begrip voor de zorgen van de AMS-IX Executive Board over de service levels die door de co-locatiepartners worden geboden. Wij onderschrijven en committeren ons aan de doelstellingen van de AMS-IX en stellen ons ten doel een zo goed mogelijke dienstverlening aan de AMS-IX en de AMS-IX-leden te leveren. SARA is gecommitteerd om voortdurend haar dienstverlening aan al haar klanten te evalueren en te verbeteren. SARA heeft dan ook vertrouwen in de uitkomsten van de audit."

Ondanks de succesvolle relatie tussen SARA en AMS-IX en het jarenlang faciliteren van de AMS-IX-apparatuur in het SARA-datacenter doet de huidige publiciteit in het geheel geen recht aan deze partnership tussen SARA en AMS-IX.

SARA heeft AMS-IX daarom verzocht de berichtgeving op de website te verwijderen.