Ingezonden persbericht


-----------------------

O-2193-2008. Aanhouding in Kapelle
Dinsdag om 07.50 uur heeft politie Zeeland op het Spoorpad een jongen aangehouden wegens het in bezit hebben van vuurwerk. Tijdens een controle op het Spoorpad werd de politie aangesproken door een voorbijganger die hen erop attendeerde dat een groepje jeugd vuurwerk afstak. De politie heeft het groepje opgewacht en staande gehouden. Een van hen, een 14-jarige jongen uit Kapelle, bleek in het bezit te zijn van illegaal vuurwerk. Het illegale vuurwerk, 18 Thunder crackers en 9 Spanish crackers, is in beslag genomen.

O-2194-2008. Inbraak in woning in Kruiningen
Maandag tussen 07.45 uur en 13.50 uur is ingebroken in een woning aan de 1e Vlietweg in Kruiningen. Er zijn verschillende goederen gestolen waaronder een tv en sieraden De waarde van het gestolen goed is nog niet bekend.

O-2196-2008 In slaap achter het stuur
Vanmiddag rond 16.30 uur is op de A58 ter hoogte van Rilland een 58-jarige automobilist uit Goes met zijn auto in de vangrail terechtgekomen. De man was naar eigen zeggen achter het stuur in slaap gevallen en daardoor op de middengeleider aangebotst. Hij kwam met de schrik vrij.

Politie Zeeland werkt op de grens van land en water. Zij biedt politiezorg op maat aan de Zeeuwse bevolking en haar vijftien miljoen jaarlijkse gasten. Professioneel en integer levert het korps haar bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid in Zeeland.

Door wijk-, buurt- en dorpsgericht werken met zichtbare en aanspreekbare politie geeft politie Zeeland invulling aan het motto: 'Waakzaam en Dienstbaar'. Afwisselend werk met wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.


---- --