Finalisten Bedrijfsjurist en Manager Juridische Zaken van het Jaar


UTRECHT, 20081031 -- Marco Bosch, Christophe Francois en Abraham Mouritz zijn de finalisten voor de titel van de Bedrijfsjurist van het Jaar 2008. Voor de Manager Juridische Zaken zijn dit Alexander Maclean, Roland Notermans en Yvonne Schers. Op 27 november worden in het hoofdkantoor van Heineken te Amsterdam de prestigieuze awards uitgereikt aan de bedrijfsjurist en de manager juridische zaken die zich het afgelopen jaar het meest heeft onderscheiden met betrekking tot een aantal selectiecriteria. De verkiezing wordt voor de derde keer georganiseerd door USG Juristen.

De onafhankelijke vakjury heeft op basis van de profielen een voorselectie uit de aanmeldingen gemaakt. Vervolgens zijn de genomineerden uitgenodigd om een presentatie te geven over de ontwikkeling van de juridische functie in ondernemingen. Zij gaven daarbij invulling aan het thema van dit jaar: De regels, het spel en de knikkers. De finalisten zijn uiteindelijk gekozen op basis van hun profiel, hun presentatie en de mate waarin zij zich onderscheiden met betrekking tot kennis, visie, ondernemerschap en innovatie. Op 11 en 13 november zullen zij opnieuw hun opwachting maken bij de jury. Bij die gelegenheid zal de jury tot een definitief oordeel komen en bepalen welke van deze finalisten dit jaar met de eer gaan strijken.

De jury van dit jaar bestaat uit: Ben Knüppe, (CEO Dexia Bank Nederland N.V.), Eric Dorrestijn (General Counsel B2B bij KPN), Christ'l Dullaert (Directeur Le Tableau), Valentijn Ouwens (Directeur van Baak Opleidingen), Edgar du Perron (Hoogleraar Privaatrecht en decaan van de faculteit der rechtsgeleerdheid van de UvA) en Axel Hagedorn (Bestuursvoorzitter Van Diepen Van der Kroef Advocaten). Sprekers deze middag zijn Caroline Princen (Algemeen directeur Nedstaal BV en vrouwelijke manager 2008) en Peter Wakkie (Executive Vice President en Chief Corporate Governance Counsel Ahold).