Persbericht

Double-Take® Software toont nieuwe software voor Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V

Demo Hyper-V Protection-oplossing te zien op Storage Expo /Infosecurity in Utrecht

Utrecht, 12 November 2008 - Double-Take® Software (NASDAQ: DBTK) toont zijn nieuwe oplossing voor de bescherming, back-up en migratie van Windows Hyper-V servers tijdens Storage Expo & Infosecurity in de Jaarbeurs in Utrecht, stand C048. De oplossing biedt ondersteuning voor real-time physical-to-virtual (P2V) full system replicatie voor migratie en failover, en voor virtual-to-virtual (V2V) replicatie en failover voor een maximale uptime. Double-Take Software heeft Double-Take® voor Windows Server 2008 Hyper-V speciaal ontworpen zodat systeembeheerders gemakkelijk en continue virtuele machines volledig kunnen repliceren en zodat ook failover mogelijk is tussen verschillende Hyper-V hosts voor V2V disaster recovery en remote availability.

Double-Take Software voegt de Hyper-V ondersteuning eveneens toe aan zijn bestaande P2V beschermings- en migratie oplossingen zoals de Double-Take Virtual Recovery Assistant. Het bedrijf vult zijn assortiment oplossingen aan door ook GeoCluster® http://www.doubletake.com/products/geocluster/default.aspx> compatibel te maken met Hyper V, waardoor extra mogelijkheden ontstaan voor Microsoft failover clustering. Met deze functionaliteit worden de Quick Migration mogelijkheden voor Windows Server 2008 Hyper-V uitgebreid. Systeembeheerders kunnen niet alleen virtuele machines van de ene host naar de andere migreren, maar ook van locatie naar remote locatie. Hiermee wordt een single point of failure voorkomen.

"Bedrijven schakelen steeds vaker over op Windows Server 2008 Hyper-V. Wij willen hen laten weten dat Double-Take Software de oplossingen biedt die zij nodig hebben om succesvol te migreren naar een op Hyper-V gebaseerde virtuele infrastructuur en deze vervolgens te beschermen," aldus Bob Roudebusch, Director of Solutions Engineering bij Double-Take Software.

"Organisaties die Hyper-V gebruiken voor hun virtuele infrastructuur hebben databescherming nodig die hen verzekert van dezelfde zakelijke weerbaarheid als in fysieke omgevingen. Double-Take Software's kosteneffectieve recovery platform vermindert downtime en dataverlies. Hierdoor is er direct toegang tot data," zegt Lauren Whitehouse, analyst bij de Enterprise Strategy Group.

Whitehouse haalt een recent rapport van de Enterprise Strategy Group aan. Hierin wordt gezegd dat 'een analyse van de voorkeuren onder gebruikers die van plan zijn om server virtualisatie te gaan gebruiken uitgaat naar Microsoft. 69 Procent van de respondenten zegt dat zij en Microsoft oplossing overwegen of al aan het evalueren zijn'.*

Double-Take Software werkt al lang samen met Microsoft om innovatieve datareplicatie en failover-oplossingen te ontwikkelen. De uitbreiding van zijn productlijn met een substantieel Windows Server 2008 Hyper-V aanbod is een logische volgende stap in de samenwerking. Daarnaast is het een pro-actieve antwoord op klantbehoefte. Double-Take Software verwacht deze uitgebreide productlijn uit te brengen kort na de introductie van Windows Server 2008 Hyper-V.

"Windows Server 2008 Hyper-V laat IT-organisaties virtualisatie kosteneffectief inzetten, gebruik verbeteren, infrastructuur optimaliseren en snel nieuwe servers inzetten door syteembeheertools te gebruiken voor zowel fysieke als virtuele omgevingen," zegt Zane Adam, senior director of virtualization strategy bij Microsoft Corp. "Double-Take Software biedt één van de beste real-time op software gebaseerde replicatie en failover producten. Onze samenwerking zorgt ervoor dat onze gezamelijke klanten volledige toegang hebben tot innovatieve technologie om aan hun veranderende behoeften voor de IT-infrastructuur te voldoen."

Double-Take for Hyper-V wordt gepresenteerd tijdens Storage Expo op 12 en 13 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Bob Roudebusch, Director Solutions Engineering bij Double-Take Software, behandelt de voordelen en functionaliteit van de oplossing tijdens een presentatie om 13.45 op beide dagen in kamer 10.

* Bron: ESG Research Report: The Impact of Server Virtualization on Storage, December 2007.