Ingezonden persbericht


Amsterdam, 12 november 2008

AMVEST STELT LANTING AAN ALS REGIOMANAGER MIDDEN- & NOORD-NEDERLAND

Amvest heeft een nieuwe regiomanager aangesteld voor de regio Midden- & Noord-Nederland. Ir. Peter Lanting (44) is als regiomanager verantwoordelijk voor de acquisitie en ontwikkelactiviteiten van woningen en woongebieden in deze regio. Hij geeft leiding aan het team van ontwikkelingsmanagers en projectontwikkelaars. In deze functie zal hij zich met name richten op de acquisitie van nieuwe projecten in de regio.

In de regio Midden- & Noord-Nederland focust ontwikkelende belegger Amvest zich op de gebieden Groot-Utrecht, Amersfoort, Flevoland, Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zutphen en de WERV-regio. Amvest ontwikkelt in deze regio momenteel onder meer projecten in Vleuterweide, Almere, Bataviahaven in Lelystad, Stadshagen in Zwolle en het centrumkwadrant Utrecht-Overvecht.

Peter is afkomstig van Rabo Bouwfonds waar hij werkte als senior ontwikkelingsmanager speciale projecten in de regio Noordoost-Nederland. Hij richtte zich daar vooral op complexe multifunctionele binnenstedelijke projecten. Voor de integratie met Bouwfonds was hij vanaf 2005 adjunct regiodirecteur bij Rabo Vastgoed. Daarvoor was Peter onder meer werkzaam bij BP Oil en bij IMA Consultants.

Amvest streeft naar waardecreatie en duurzame ontwikkeling door zelf integraal woongebieden te ontwikkelen en te exploiteren. Door in het ontwikkelproces al rekening te houden met de wensen van huurders en kopers, is Amvest in staat om woningen van hoge kwaliteit aan te bieden. Die bovendien langdurig een prettige leefomgeving vormen voor de bewoners. Naast de ontwikkeling van buitengebieden richt Amvest zich op de herontwikkeling van stedelijke gebieden, zoals oude havengebieden en industrielocaties, tot levendige en duurzame woongebieden.

////////// einde bericht //////////



Ingezonden persbericht