Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Strategische samenwerking in plastic cards acceptatie

Internet, horeca en detailhandel krijgen toegang tot groep high spenders

Amsterdam, 12 november 2008 - Een strategische samenwerking tussen American Express en EMS card geeft een groot aantal online winkeliers, hotels en restaurants in de toekomst de mogelijkheid de American Express Kaart te gaan accepteren. Dit betekent dat EMS card, European Merchant Services, gaat meewerken het aantal acceptatiepunten van American Express te vergroten.

De samenwerking is vooral aantrekkelijk voor de horeca en detailhandel die hiermee een nieuwe groep koopkrachtige consumenten kunnen aantrekken. Uit onderzoek blijkt dat bezitters van een American Express Kaart gemiddeld meer besteden dan klanten die op een andere wijze betalen.

Marc Dumortier (General Manager EMS card) en Paul Abbott (President Merchant Services Europe) die het contract met American Express ondertekenden zijn bijzonder verheugd over de nieuwe samenwerking: 'Wij kunnen nu de hotelier, restaurateur en winkelier een one stop shopping concept aanbieden. Dit geldt zeker ook voor online winkeliers in Nederland en in het buitenland. Via EMS card konden betalingen met Visa en Mastercard al worden verwerkt, nu kunnen klanten ook met hun American Express kaart via ons systeem betalen. Dat zet voor onze klanten de deur open naar een belangrijke groep loyale klanten en 'high spenders'.

Volgens Paul Paasschens, manager Strategic Alliances van American Express biedt de samenwerking ook voordelen voor de bezitter van de Kaart: 'doelstelling van de samenwerking tussen American Express en EMS card is het aantal kaartaccepterende bedrijven in Nederland te maximaliseren zodat onze Leden in de toekomst op nog meer plaatsen met hun American Express Kaart kunnen betalen'.

Einde persbericht

Over American Express
American Express is vooral bekend geworden door de financiële diensten en producten die zij aanbiedt, zoals de American Express Kaart en American Express Travelers Cheques. American Express doet echter veel meer. Anderhalve eeuw na de oprichting in 1850, levert American Express een pakket van onderling afgestemde diensten op het gebied van lifestyle, verzekeringen en financiën. De betaalmiddelen garanderen de beste en meest persoonlijke service.

Over EMS card
EMS card is een samenwerkingsverband tussen First Data, een internationale leider op het gebied van e-commerce en betalingsdiensten, en International Card Services (ICS), Nederlands marktleider in het uitgeven van Creditcards en onderdeel van Fortis, en beschikt als zodanig over veel ervaring en een betrouwbare infrastructuur die stoelt op de beste technologie in de cardbetalingssector. EMS card biedt een alles-in-een oplossing voor de verwerking van binnenlandse- en buitenlandse transacties met de meest gangbare Credit- en debetcards: Visa, MasterCard, international Maestro en Visa Electron. Meer informatie op www.emscard.com.

Nadere informatie:

Winkelman en Van Hessen Amsterdam
Anne van Raaijen
Telefoon: 020 - 66 26 598
E-mail: avanraaijen@wvha.nl