Cap Gemini Nederland



BERICHT AAN DE PERS

Utrecht, 11 november 2008

Zesde jaarlijkse Business Technology Performance Index Capgemini toont aan: IT-uitgaven van `asset finance'- en leasingbedrijven blijven groeien

Capgemini heeft zijn zesde jaarlijkse ELFA Business Technology Performance Index (BTPI), gepubliceerd, die is uitgevoerd in samenwerking met de Equipment Leasing and Finance Association (ELFA). Het rapport van dit jaar, samengesteld tussen augustus en oktober 2008, biedt een zeer gedetailleerd overzicht van de begrotingsbeslissingen van marktleiders op het gebied van activafinanciering en leasingbedrijven met betrekking tot technologie-initiatieven. Uit de studie blijkt dat de focus in de sector, wat IT betreft, sinds afgelopen jaar aanzienlijk is verschoven in de richting van kostenbesparingsstrategieën.

De nieuwe gegevens tonen aan dat IT-uitgaven nog steeds (op bescheiden wijze) groeien en dat de groei van de IT-uitgaven groter is dan de groei van de algemene operationele begroting. Deze banken, fabrikanten en onafhankelijke bedrijven gebruiken IT om de kosten van hun dienstverlening te drukken en besteden steeds meer belangrijke IT-functies uit, oplopend tot 38% in 2007. Dit is een verandering ten opzichte van voorgaande jaren, toen organisaties zich richtten op de vervanging van systemen en het genereren van nieuwe producten en klanten. Gevraagd naar de belangrijkste initiatieven op het gebied van IT voor de komende anderhalf jaar, gaven de bedrijven aan dat ,,business intelligence op de tweede plaats stond, na het verbeteren van procesefficiëntie.

"De grootste verandering die wij hebben opgemerkt ten opzichte van vorig jaar, is dat de financiering van apparatuur, behalve in het geval van een brandend platform, een grootschalige systeemvervanging naar de achtergrond heeft geschoven en kostenbesparende maatregelen nu voorrang krijgen", aldus Steve Byrnes, leider van Capgeminis afdeling voor ,,asset finance. "Bedrijven richten zich op de zakelijke vraag door strategieën uit te voeren die bijdragen aan een verandering van de kosteninfrastructuur."

BERICHT AAN DE PERS

Initiatieven die zijn ontplooid ten bate van consumenten waren gericht op verbeteringen van de selfservice business intelligence van de klant en op de vervanging van oplossingen voor oude systemen door gecentraliseerde beheerssystemen voor de klantenservice. Deze tendens zal zich waarschijnlijk doorzetten in 2009.

Het volledige BTPI-rapport is verkrijgbaar via:
http://www.capgemini.com/resources/thought_leadership/business_technology_performance_index_2008

EINDE BERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business Experience - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren.
Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 86.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2007 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Capgemini's Financial Services Strategic Business Unit (FS SBU) biedt diepgaande sectorkennis, hoogstaande diensten en hypermoderne wereldwijde dienstverlening voor de financiële dienstenmarkt. Met een netwerk van 15.000 professionals die meer dan 900 klanten wereldwijd bedienen, helpt de FS SBU bedrijven vooruit met hoogstaande diensten en ,,best practices in het bankwezen, verzekeringen, kapitaalmarkten en investeringen. Kijk voor meer informatie op www.capgemini.com/financialservices.

Over de Equipment Leasing & Finance Association
De Equipment Leasing and Finance Association (ELFA) is een bedrijfsvereniging die financiële dienstverleners vertegenwoordigt, evenals fabrikanten die zich bezig houden met het gebruik van en de investering in kapitaalgoederen. ELFA-leden zijn de stuwende kracht achter de groei van de financieringsmarkt voor commerciële apparatuur, met een waarde van 650 miljard dollar, en dragen bij aan kapitaalvorming in de VS en daarbuiten. Onder de 750 leden bevinden zich onafhankelijke en niet- onafhankelijke leasing- en financieringsbedrijven, banken, financiële dienstverleners, beursmakelaars en investeringsbanken, evenals dienstverleners. Kijk voor meer informatie op www.elfaonline.org