schrijven Opgeruimd denken en schrijven

12 nov 2008

Onderdeel: Wageningen Business School

Op 12 en 13 november 2008 wordt in samenwerking met Your Point de tweedaagse intensieve training
Opgeruimd denken en schrijven georganiseerd.

Een doelgerichte methode om:

* zonder writerâs block met uw tekstopzet te beginnen
* inhoudelijk overleg te plegen met betrokkenen
* gestructureerd het schrijfproces in te gaan
* eenvoudig samen te werken aan documenten
* kraakheldere, overtuigende documenten te produceren

Opgeruimd denken en schrijven...
...willen we allemaal wel. Maar de praktijk is weerbarstig: de meeste professionals werken zich met moeite door hun schrijfwerk heen. Van 'opgeruimd denken en schrijven' is geen sprake. Dat is logisch: de gebruikelijke opleidingen geven geen gerichte scholing in helder en resultaatgericht schrijven. Dat leidt tot veel frustratie:
- het writer's block: niet weten waar en hoe te beginnen;
- tekstversies die heen en weer gaan zonder fundamentele verbeteringen;
- commentaar van collega's dat eerder verlamt dan helpt;
- een schrijfproces dat bij een groepsproductie helemaal uit de hand loopt;
- onzekerheid of het document wel trefzeker communiceert.

...is binnen twee dagen te leren
Al deze problemen worden geadresseerd in de training Opgeruimd denken en schrijven. In twee dagen tijd maakt u kennis met een bewezen schrijfmethodiek en leert die toepassen op uw eigen werk. U vertrekt met voldoende 'bagage' om de methodiek in uw eigen praktijk te gaan gebruiken om er de benodigde routine in op te doen.

...krijgt u gedoceerd door vakinhoudelijke trainers Opgeruimd denken en schrijven' is ontwikkeld door ervaren tekstschrijvers die zorgvuldig de gebruikelijke schrijfprocessen in organisaties tegen het licht hebben gehouden en hebben vergeleken met de aanpak van een doorgewinterde schrijfprofessional. De ontwikkelaars zijn nog steeds bij de training betrokken. Overige trainers hebben 15 jaar of meer professionele schrijfervaring. U mag dus een zeer praktijkgerichte training verwachten.

...doet u samen met andere onderzoekers en beleidsmakers Het unieke van dit programma zit ook in de deelnemers en de context: onderzoekers en beleidsmakers op het brede terrein van agro en groen. De trainers hebben ervaring met academische én andere doelgroepen. Een kans bij uitstek om te leren met teksten bruggen te slaan.

...past u direct toe op eigen werk
In de aanloop naar de training ontvangt u een uitnodiging om een document van eigen hand in te sturen. Alle ingebrachte stukken krijgen in een kleine setting inhoudelijke aandacht van de trainer, waarvan drie diepgravend. U krijgt dus voldoende vingerwijzingen om de methode direct op eigen werk toe te passen.

...levert kraakheldere, overtuigende documenten op Met de boxplanmethode van Opgeruimd denken en schrijven werkt u vanaf het eerste moment aan helder gestructureerde documenten op basis van inhoudelijke argumentatie. Bovendien leert u om met uw teksten uw beoogde lezer rechtstreeks aan te spreken.