Provincie Utrecht

Technasiumleerlingen plannen toekomst provincie Utrecht

26-9-2008 -

Hoe ziet onze provincie er over ruim 20 jaar uit? Met die vraag zijn Technasiumleerlingen van het Gerrit Rietveld College aan de slag gegaan. In opdracht van de provincie Utrecht stellen zij een structuurvisie op voor 2030. Op woensdagmiddag 12 november 2008 is gedeputeerde Bart Krol aanwezig wanneer de twee beste teams hun ideeën presenteren.

In de eerste helft van het project gaan de Technasiumleerlingen van 4-HAVO en 4-VWO in gesprek met partijen die een bepaald belang hebben in de provincie. Hierna zullen ze met elkaar in debat gaan over deze uiteenlopende belangen. In de tweede helft van het project zullen ze
-rekening houdend met alle belangen- hun eigen visie voor de provincie ontwikkelen. Creatief zijn en dromen worden aangemoedigd. Geld speelt geen rol, uitvoerbaarheid wel, net als bij alle andere Technasiumprojecten.

Verschillende partijen hebben toegezegd mee te werken aan het project. Deze zogenaamde `actoren' zijn: BRU, Heijmans vastgoed, LTO, NORT-Utrecht, Rijkswaterstaat Utrecht, het Utrechts Landschap en Waternet.

Sinds vier jaar biedt het Gerrit Rietveld College de opleiding Technasium aan. Deze opleiding is bedoeld om de keuze voor Bèta-studies te bevorderen. In projectvorm krijgen de leerlingen realistische vraagstukken uit het beroepsveld waar ze in acht weken tijd een oplossing voor moeten bedenken.

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 2583207