VNO-NCW Oostland
Datum 12-11-2008

Het Oostland kenmerkt zich door veel familiebedrijven. Zonen of dochters van ondernemers volgen hun vader of moeder in de toekomst op of hebben dit al gedaan. Gedurende heel wat jaren zijn beide generaties ook samen actief in het bedrijf.

Hoe zit het nu met de onderlinge verhoudingen? Wat is de verwachting van de jonge generatie? Hoe gaan de verschillende generaties om met meningsverschillen? En vraagt men zich hierbij ook wel eens af hoe het er in andere bedrijven aan toe gaat? Wat maakt een bedrijfsoverdracht succesvol?

Op 12 november nodigen we alle ondernemende vaders/moeders mét hun zo(o)n(en) en/of dochter(s) uit. Een deel van de avond zullen de generaties, apart van elkaar, een opdracht uitvoeren. Bert van Heijningen van bureau Byzonder consultancy BV, analyseert en concludeert met de totale groep de uitkomsten van deze opdracht. Hij zal dit verder toelichten aan de hand van praktijkvoorbeelden. Doel is om aan het eind van de avond met bruikbare tips naar huis te gaan!

Het leuke van deze avond is dat de jonge generatie nader met elkaar kan kennismaken en ervaringen met elkaar kan uitwisselen. Als hier behoefte aan is zullen we vaker bijeenkomsten organiseren met deze ondernemers van de toekomst!

We zijn deze avond te gast bij Anthura in Bleiswijk. Dit bedrijf is nummer één in de wereld op het gebied van veredeling en vermeerdering van Anthurium en behoort tot de top op het gebied van Phalaenopsis. Een aantal jaren geleden heeft hier de officiële bedrijfsoverdracht plaatsgevonden. Vader Nic van der Knaap heeft de leiding overgedragen aan zijn zoons Mark en Iwan van der Knaap én aan Marco van Herk die geen familielid is. Nic en Iwan zullen op 12 november vertellen over hun persoonlijke ervaringen bij deze bedrijfsoverdracht. Dat ook een andere vorm van bedrijfsoverdracht in een familiebedrijf kan plaatsvinden zal nader worden toegelicht door Maurits de Ruiter. Tot voor kort was Maurits werkzaam in het "familiebedrijf" De Ruiter Seeds.

U kunt zich voor deze bijeenkomst op de gebruikelijke wijze digitaal aanmelden (ga naar de tab aanmelding). Bovendien verzoeken wij u te klikken op deze link om nadere gegevens in te vullen over zonen/dochters en/of vaders/moeders die u wilt aanmelden. Ouders die niet meer actief zijn in het bedrijf of zonen/dochters die nog niet (volledig) aan de slag zijn in het bedrijf zijn ook van harte welkom.

Behoort u zelf niet direct tot de doelgroep maar vindt u het wel interessant om deze avond aanwezig te zijn, dan kunt u zich natuurlijk ook aanmelden.