Gemeente Enkhuizen

Informatiemarkt chronisch zieken in het Westfriesgasthuis

MEE Noordwest-Holland organiseert in samenwerking met het Westfriesgasthuis op woensdag 12 november een informatiemarkt voor chronisch zieken, mantelzorgers, hulpverleners en andere belangstellenden. De markt is van 10.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in de centrale hal. De toegang is gratis.

Bijzondere opening
De opening van deze dag wordt op een bijzondere manier verricht; Femke Molenaar geeft met haar hulphond Moppie een demonstratie. Hierbij wordt duidelijk wat een hulphond kan betekenen voor iemand met een chronische ziekte. Tijdens de informatiemarkt presenteren zorgaanbieders, patiëntenorganisaties en diverse bedrijven op het gebied van gezondheid zich aan het publiek. Er zijn ongeveer 30 stands ingericht waar veel informatie te vinden is over leven met een chronische ziekte.

Voorlichtingsbijeenkomsten
Naast de informatiemarkt worden ook voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over de mogelijkheden die zorghotel De Palatijn biedt, vde ervoersmogelijkheden van Connexxion Taxi Services (Valys) en over het gebruik van hulpmiddelen door de Omring. Er is ook een lezing van de MS patiëntenvereniging en MEE Noordwest-Holland geeft voorlichting over financiële dienstverlening. Bovendien is Well bedrijfsmassages aanwezig. Zij bieden een gratis korte nek- en schoudermassage aan. Heerlijk ontspannend als u even wilt bijkomen van de overvloed aan informatie.

Locatie en parkeren
Kom langs en laat u informeren over alle voorzieningen en mogelijkheden voor mensen die met een chronische ziekte leven. De markt vindt plaats in de centrale hal van het Westfriesgasthuis, Maelsonstraat 3 in Hoorn. De toegang is gratis. Het ziekenhuis beschikt over voldoende parkeergelegenheid en is met het openbaar vervoer goed te bereiken. Houd rekening met een parkeertarief van 2 euro.

Aanmelden voorlichtingsbijeenkomst
Als u een voorlichtingsbijeenkomst wilt bijwonen kunt u zich alvast aanmelden. Ook voor meer informatie kunt u contact opnemen met Simone Botman, MEE Noordwest-Holland telefoon: 0229-789500. Voor het volledige programma, de aanvangstijden van de
voorlichtingsbijeenkomsten en voor de deelnemerslijst kunt u ook kijken op www.westfriesgasthuis.nl of www.meenwh.nl (via agenda).

Postbus 11
1600 AA Enkhuizen
T 0228 - 360 100
F 0228 - 313 312
stadhuis@enkhuizen.nl