Gemeente Lelystad

Vredesbijeenkomst 12 november in stadhuis

Voor het derde achtereenvolgende jaar houdt de stuurgroep interreligieuze ontmoetingen in samenwerking met de gemeente Lelystad een vredesbijeenkomst, woensdag 12 november in de hal van het stadhuis.

Elkaar beter leren kennen

De stuurgroep heeft tot doel dat bewoners uit Lelystad elkaar beter leren kennen, vooroordelen ten opzichte van elkaar weg te nemen en daardoor op een vredige manier samen te leven. De stuurgroep wil dit bereiken door regelmatig ontmoetingen te organiseren, lezingen en discussieavonden te houden met religie als bindmiddel. De stuurgroep richt zich op alle bewoners van Lelystad en bedoelt met haar inzet geen zieltjes te winnen, maar een bijdrage te leveren aan een vreedzame samenleving.

Thema 2008

Het thema van de vredesbijeenkomst 2008 is: "Heb het lef elkaar te ontmoeten". Het programma biedt hiervoor alle gelegenheid, waarbij ondermeer de kinderen van basisschool Laetere een bijzondere sketch brengen en soefigroep Haqqani haar bijzondere Soefidans aanbiedt met uitleg. De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de drie moskeeën, de Bahái-gemeenschap, moslimjongeren en de Raad van kerken met de daarbij aangesloten kerken als de Protestantse Kerk Lelystad, de Pax Christi Parochie, de Vrijzinnige Geloofsgemeenschap Flevoland en het Leger des Heils.

Iedereen is welkom, de toegang is gratis. De inloop is vanaf 19.00 en het programma start om 19.30 uur.

Samen Verder

Het programma Samen Verder van de gemeente Lelystad is gericht op binding en ontmoeting en tot stand gekomen met de aanbevelingen van bewoners uit Lelystad, waarbij kennismaken met de verschillende religie's en achtergronden, door bewoners als zeer gewenst is aangegeven.

---