Provincie Noord-Holland

Informatiemarkt Tunnelstudie Haarlem op 12 november

4-11-2008

Haarlemmers die meer willen weten over de Tunnelstudie Haarlem kunnen op 12 november een informatiemarkt bezoeken in de Philharmonie.

Uit een enquête die de projectorganisatie in augustus heeft uitgevoerd, is gebleken dat er behoefte is aan informatie over een aantal specifieke onderwerpen, zoals de kosten, de planning, de eventuele overlast, de inspraakmogelijkheden en de haltelocaties. Deze en andere onderwerpen staan centraal tijdens de informatiemarkt. De informatiemarkt vindt plaats voorafgaand aan het stadsatelier, waarin er wordt stilgestaan bij de haltelocaties en de bovengrondse varianten.

Afgelopen zomer werden 500 Haarlemmers telefonisch geënquêteerd over de bereikbaarheid van hun stad en de Tunnelstudie. De enquête wees uit dat de inwoners behoefte hebben aan meer informatie over de kosten, de planning, de eventuele overlast, de inspraakmogelijkheden en de haltelocaties. Tijdens de informatiemarkt kunnen de bezoekers zich uitgebreid laten informeren over deze onderwerpen, de stand van zaken en de besluitvorming. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen aan deskundigen, om mee te denken en te reageren. Kwesties die aan de orde komen zijn onder meer: Waar komen de haltes te liggen? Hoe zit het met de financiering? En wat zijn de afwegingen bij de keuze voor een bus- dan wel een lichtrailtraject?

Stadsatelier
Op deze avond vindt op dezelfde locatie ook het stadsatelier plaats. Tijdens dit openbare stadsatelier worden belangstellenden op de hoogte gebracht van de resultaten van de onderzoeken en de uitkomsten van de kern- en knopenateliers. In dit stadsatelier staan de uitwerking van de haltelocaties en de bovengrondse varianten centraal. Zo is iedereen meteen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook bieden deze bijeenkomsten de mensen uit Haarlem de mogelijkheid om opmerkingen, suggesties en ideeën in te brengen, die worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen.

Over de Tunnelstudie
De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem onderzoeken de mogelijkheden om de bereikbaarheid van Haarlem en de regio duurzaam te verbeteren in het project Zuidtangent Metropoolregio Amsterdam, Tunnelstudie Haarlem. De tunnelstudie onderzoekt de mogelijkheden van een verbinding voor openbaar vervoer in Haarlem als onderdeel van het regionale netwerk. Met deze verbinding zouden Haarlem en de regio kunnen beschikken over een Hoogwaardig Openbaar Vervoerverbinding (HOV). HOV staat voor snel, frequent, betrouwbaar en comfortabel vervoer. De uitkomsten van de Tunnelstudie Haarlem worden naar verwachting in het voorjaar van 2009 voorgelegd aan de gemeenteraad van Haarlem en Provinciale Staten, die daarop een beslissing nemen over de invulling van de verbinding in Haarlem.

De informatiemarkt vindt plaats op woensdag 12 november van 17.00 uur tot 19:00 uur in de Philharmonie (Lange Begijnestraat 11, 2011 HH Haarlem). Het stadsatelier begint om 19.00 en duurt tot 21.30 uur. Meer informatie over de Tunnelstudie Haarlem is te vinden op www.tunnelstudie.nl.

Nieuwsredactie