Ingezonden persbericht


()

----------
SKA IN ZIJN PUURSTE VORM MET THE SKATALITES (JM)

The Skatalites is één van de eerste en oudste skabands uit de geschiedenis. De band is opgericht in mei 1964 en bestond uit de doorgewinterde studiomuzikanten Tommy McCook, Rolando Alphonso, Johnny Moore, Lester Sterling, Don Drummond, Lloyd Knibb, Lloyd Brevett, Jerry Haynes en Jackie Mittoo. The Skatalites zijn de vaste begeleidingsband geweest voor artiesten die voor het label Studio One opnamen. Ze zijn onder meer te horen op de vroegste opnames van (Bob Marley and) the Wailers en op de platen van Prince Buster, maar ze hebben ook hun eigen, instrumentale, materiaal uitgebracht. Hun versie van het lied "Man in The Street" was de eerste plaat ooit die van een Jamaïcaanse groep in de Engelse hitlijsten belandde (in de top 10). Dit nummer bracht de muziek van Jamaïca (ska) voor het eerst onder de aandacht van het Europese publiek.

Hoewel The Skatalites veel succes hadden binnen en buiten Jamaica, zijn ze in 1965 uit elkaar gegaan door o.a. persoonlijke problemen van bepaalde bandleden en irritaties. Als gevolg hiervan zijn de bandleden opgesplitst in twee supergroepen, namelijk "Rolando Alphonso and the Soul Vendors" en "Tommy McCook and the Supersonics".

In 1983 komt de band weer bij elkaar voor een aantal reünie concerten. Deze concerten waren zo'n success dat de band besloot er een volledige tour achter aan te doen. Uiteindelijk in 1986 zijn The Skatalites weer officieel bij elkaar. Sinds die tijd brengen ze nog steeds platen uit en touren voornamelijk constant de hele wereld over met vele gast artiesten. Van de originele band zijn er nog twee leden over, maar dat betekent niet dat de kwaliteit van de muziek achteruit is gegaan. De jongere generatie Skatalites zijn wederom de grootste talenten uit Jamaica. Verwacht dus ska in zijn puurste Jamaicaanse vorm want dat zijn The Skatalites.

Datum: woensdag 12 november
Toegang: ¤ 17,50
Deur open: 20:00
Locatie: WaterFront / grote zaal
Meer info: www.skatalites.com / www.waterfront.nl Tickets: Velvet Rotterdam, Plato Rotterdam, Sounds Rotterdam, WaterFront Receptie, www.waterfront.nl en www.easyticket.nl




Ingezonden persbericht