RTL Group

Sopsterren Liny en Marja op zoek naar 'De Schoonmaakdiva Van Nederland'

Liny en Marja, de enige echte sopsterren van Nederland, zijn vanaf woensdag 12 november terug bij RTL 4. De populaire moeder en dochter gaan in de nieuwe afvalrace De Schoonmaakdiva Van Nederland op zoek naar ware poetskoninginnen, die vol passie en toewijding de vuilste brandhaarden te lijf gaan. Hun nieuwe programma volgt op de jarenlange successen van het goed bekeken Hoe Schoon Is Jouw Huis.

De eerste aflevering van het nieuwe De Schoonmaakdiva Van Nederland bestaat uit de auditieronde op Landgoed Elswout, waar de aspirant-schoonmaakdivas hun cleaning skills etaleren in diverse tests zoals strijken, ramenlappen, kleding vouwen en vloeren dweilen. Veertien kandidaten worden vervolgens uitgekozen om de strijd aan te gaan tijdens het schoonmaken van de twee smerigste studentenhuizen van Leiden. Met de tien deelnemers die uiteindelijk overblijven, beginnen Liny en Marja aan de vijf afleveringen die leiden naar de titel 'De Schoonmaakdiva Van Nederland'. De tien uitverkoren interieurverzorgers moeten diverse extreme schoonmaakopdrachten uitvoeren, van het reinigen van een varkensstal tot het lappen van ramen op zestig meter hoogte. Elke aflevering worden de kandidaten getest op hun schoonmaakkwaliteiten, hun uithoudingsvermogen, hun kennis en natuurlijk hun inner diva.

Werken de kandidaten goed samen of komt het mes meteen op tafel en gunnen ze elkaar het licht niet in de ogen? Wie is het waard de felbegeerde titel De Schoonmaakdiva Van Nederland te dragen?

Uitzending RTL 4, vanaf woensdag 12 november, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Website: schoonmaakdiva.nl

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal van De Schoonmaakdiva Van Nederland kunt u opvragen bij afdeling Mediadocumentatie, tel. 035-6718553. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718933 of jasper.reijsse@rtl.nl.