Gemeente 's-Hertogenbosch

05-11-2008
Parkeertellingen

Op 20, 21 en 22 november wordt er een groot onderzoek gedaan naar parkeergedrag in opdracht van de gemeente.

Wat wordt er onderzocht?
Het parkeren van auto's en fietsen door inwoners van onze gemeente, werkers en bezoekers van onze stad. Het gebruik van parkeerplaatsen en rijwielstallingen wordt op deze dagen op verschillende tijdstippen geteld.

Door wie wordt er waar geteld?
Het onderzoek wordt onder andere door medewerkers van de Grontmij uitgevoerd. Zij dragen tijdens de tellingen herkenbare hesjes. Er wordt geteld in de binnenstad, omliggende wijken, centrum van Rosmalen, rondom winkelcentrum De Helftheuvelpassage, de NS-stations, fietsenstallingen en de transferia.

Waarom wordt het parkeergedrag onderzocht?
Omdat de gemeente periodiek inzicht wil hebben in de parkeerdruk en de verschillende types parkeerders zoals bewoners, werkers en bezoekers. Daarnaast willen we met het oog op de ontwikkelingen (stimuleren van de fiets, autoluwe binnenstad, nieuw beleid) cijfermatig goed kunnen berekenen waar en welke voorzieningen we nodig hebben. De tellingen worden gebruikt voor analyses. Ze vormen de basis voor het bepalen van nieuwe maatregelen om parkeeroverlast te beperken en het gebruik van de fiets te bevorderen.