Hogeschool Windesheim

Persbericht, 4 november 2008

Op woensdag 12 en donderdag 13 november staat de Christelijke Hogeschool Windesheim uit Nederland op de Studie- en Beroepenmarkt in het World Trade Center op Curacao. En op zaterdag 15 november geeft Windesheim voorlichting op de Studiemarkt in het Jeugdcentrum Jong Bonaire op Bonaire.

Het maken van een juiste studiekeuze is niet eenvoudig. Aankomend studenten krijgen te maken met vragen als: Welke vervolgopleiding wil ik gaan volgen? Wat houdt een bepaalde opleiding precies in? Kan ik het niveau aan? Wat kan ik er in de toekomst mee? Wil ik in Nederland studeren? Voor welke hogeschool kies ik dan? Hoe is de opvang en begeleiding geregeld als ik naar Nederland ga? Met deze vragen kunnen ze tijdens de beursdagen terecht bij de voorlichters van Windesheim.

Hbo-opleidingen
Windesheim in Zwolle telt meer dan 17.000 studenten en bijna vijftig voltijd hbo-opleidingen op het gebied van economie, marketing en communicatie, gezondheidszorg, gedrag en maatschappij, logistiek, onderwijs en sport, techniek en informatica. Een aantal van deze opleidingen biedt Windesheim ook aan in duale vorm en in deeltijd.

Windesheim Honours College
Per september 2009 gaat ook het Windesheim Honours College van start. Daar zijn studenten met extra ambitie en talent welkom voor Engelstalige hbo-bacheloropleidingen met een plus. Dit College bereidt studenten uit alle windstreken voor op een internationale carrière. De studieprogrammaâs combineren academische kennis en praktische toepassing.

Opleidingen in Lelystad
Naast de opleidingen in Zwolle biedt Windesheim in de nevenvestiging in Lelystad de volgende voltijdopleidingen aan: Management, Economie en Recht, Personeel en Arbeid, Commerciële Economie en Logistiek en Economie, de duale en deeltijdopleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en de duale opleidingen Verpleegkunde en de Retail Academy.

Opvang en begeleiding
Voor de opvang en begeleiding van Antilliaanse en Arubaanse studenten kent Windesheim het project Sint SARCUBO. Hierin vangen Antilliaanse en Arubaanse studenten, die al op Windesheim studeren, nieuwkomers op. De nieuwe eerstejaarsstudenten kunnen altijd met vragen en problemen terecht bij R.A. Muyden, coördinator/trainer van Sint SARCUBO. Naast een eerste opvangweek, waarin de studenten kennismaken met de stad Zwolle en Windesheim, organiseert Sint SARCUBO het hele jaar tal van activiteiten, zoals discussie-, informatie-, dans- en bowlingavonden. Meer informatie is hierover is te vinden op de beurs of op onze website: www.windesheim.nl > Studeren bij Windesheim > Studiebegeleiding algemeen.