Rechtbank Groningen


Uitspraak rechtbank Groningen in HIV-zaak op 12 november

De uitspraak door de rechtbank Groningen in de HIV-zaak is definitief vastgesteld op woensdag 12 november om 13.30 uur (zaal 14). In dit persbericht lichten we de praktische gang van zaken tijdens de uitspraak kort toe.

Vanwege de verwachte drukte is er naast zaal 14 een extra zaal (13) beschikbaar voor pers en publiek waar de uitspraak integraal wordt uitgezonden (via een intern camerasysteem). Daarnaast is er een zaal (12) waar de pers na afloop van de uitspraak interviews kan afnemen. In deze zaal kan de pers materiaal opslaan en zonodig berichtgeving uitwerken (let op: beelden van de uitspraak worden hier niet uitgezonden).

Poolregeling via de NOS
Omdat in de zittingszaal weinig camera's kunnen staan, is er een poolregeling via de NOS uitgezet. Wilt u hun beelden afnemen, wend u zich dan tot de productieafdeling van de NOS.

Andere cameraploegen hebben geen toegang tot zittingszaal 14.

Belangrijk: wilt u uw aanwezigheid doorgeven aan onze communicatiemedewerker
In verband met de beschikbare ruimte en om het overzicht te behouden willen we de pers verzoeken onderstaande vragen per mail te beantwoorden:

* Komt u de uitspraak bijwonen? Zo ja, met hoeveel personen?
* Komt u met een cameraploeg?

Wilt u uw antwoorden voor uiterlijk a.s. maandag 10 november 17.00 uur e-mailen (dus niet telefonisch doorgeven) aan de communicatiemedewerker, Maurice van Dijk: m.v.dijk@rechtspraak.nl

Wat u verder moet weten:

* U heeft geen perskaart nodig wanneer u daar niet over beschikt.
* U moet zich desgevraagd wel kunnen identificeren (paspoort of rijbewijs).

* We willen u verzoeken zich tijdig te melden bij de portier, dit ivm verwachte drukte bij de ingang.

* Tv-interviews mogen alleen in de speciaal daarvoor toegewezen zittingszaal worden afgenomen. In alle overige (wacht)ruimtes in het gerechtsgebouw is dat niet toegestaan.

* In de omgeving van het gerechtsgebouw is het betaald parkeren (er is een parkeergarage aan de Ossenmarkt).

Voor verdere vragen over de praktische gang van zaken tijdens de uitspraak kan pers ook terecht bij Maurice van Dijk (050-316 6124).

Einde bericht

Bron: Rechtbank Groningen Datum actualiteit: 6 november 2008 Naar boven