Luchtmacht vliegt Hoogvliegertjes naar vliegbasis Volkel

07/11/2008 11:59

Stichting Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers laat 22 chronisch zieke kinderen vliegen in Fokker 50 van de Koninklijke Luchtmacht

Op woensdag 12 november gaan 22 chronisch zieke kinderen uit de omgeving van Volkel een spectaculaire dag beleven. De Koninklijke Luchtmacht en Stichting Hoogvliegers hebben samen een dag georganiseerd waar nog heel lang over zal worden nagepraat. Want je maakt het niet elke dag mee: eerst een stuk vliegen in een Fokker 50, daarna in een echte F-16 zitten, dan de handtekeningen krijgen van de piloten, en als klap op de vuurpijl: naast de Runway staan om de F-16's van héél dichtbij te zien opstijgen (met de vingertjes in de oortjes, natuurlijk...!)

De kinderen van de twee klassen van LZK (Langdurig Zieke Kinderen) school "De Vlinder" uit de buurt van Volkel, zijn gedurende de hele dag luchtmachtpiloot, en krijgen allemaal een echt vliegbrevet.

De Koninklijke Luchtmacht en de Stichting Hoogvliegers werken graag samen om speciaal aan deze kinderen iets aan te bieden wat voor maar weinigen is weggelegd: het vliegen in een echt vliegtuig, en het verkrijgen van een heus Vliegbrevet.

Stichting Hoogvliegers heeft de steun van de gehele Nederlandse Top van de Luchtvaart, waaronder de CEO van KLM, Peter Hartman, en de Commandant Luchtstrijdkrachten, Generaal Jacques Jansen. Voor meer informatie over de Stichting Hoogvliegers: kijk op www.stichtinghoogvliegers.nl





http://www.stichtinghoogvliegers.nl