Vlaamse Overheid

afgesloten

E19 Antwerpen-Brussel: afrit Zemst afgesloten

Vlaamse overheid

vrijdag 7 november 2008

De afrit van de E19 richting Brussel in Zemst wordt van woensdag 12 november om 6:00 uur tot en met dinsdag 18 november afgesloten voor alle verkeer. De afrit krijgt nieuwe voorsorteerstroken. Het verkeer richting Brussel dat tijdens de werkzaamheden de E19 wil verlaten, zal omgeleid worden langs de afrit Mechelen-Zuid en de Brusselsesteenweg (N1). De afrit zal volgens de huidige planning opnieuw opengesteld worden op woensdag 19 november. De kruisingen van de op- en afritten en de Robert Schumanlaan (N267) staan op de lijst van gevaarlijke punten die door het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid worden heraangelegd. Er zijn al vrijliggende fietspaden aangelegd aan weerszijden van de Schumanlaan. Na de werkzaamheden zal het verkeer op de kruisingen geregeld worden met verkeerslichten.

De werkzaamheden aan het op- en afrittencomplex en de aanliggende brug (Robert Schumanlaan) over de E19 zijn aan de gang sinds half juni 2008. Ze zullen begin december beëindigd worden. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden, want bij regenweer kunnen de werkzaamheden uitlopen in tijd.

Ook tijdens de laatste fase van de werkzaamheden zal er in beide rijrichtingen steeds een rijstrook vrij blijven. Het verkeer op de Schumanlaan kan dus nog steeds in beide richtingen door.

De kost van de werkzaamheden bedraagt 1,57 miljoen. Ze worden gefinancierd door het Vlaamse Gewest, en uitgevoerd door de aannemer Heijmans n.v.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be