Gemeente Roermond

Fietsverlichtingscampagne SMS LICHT AAN 0809 ook in Roermond

De fietsverlichtingscampagne SMS (Steeds Meer Scholieren) LICHT AAN 0809 gaat binnenkort van start. In Roermond wordt het startsein voor deze campagne gegeven op woensdag 12 november a.s. door wethouder IJff van Verkeer. Dat gebeurt met een programma waaraan leerlingen van lyceum Schöndeln een bijdrage leveren (zie bijlage). De campagne heeft namelijk tot doel steeds meer scholieren in het voortgezet onderwijs veiliger naar school te laten gaan.

De brugklasleerlingen van 16 middelbare scholen ontvangen gratis fietsverlichtingsetjes. Gratis, maar niet vrijblijvend, laat projectleider Jan van Schijndel van adviesbureau VanSchijndelAdvies weten. De ouders en verzorgers van de kinderen krijgen een brief, waarin het project wordt uitgelegd. Uiteraard zal de politie na de uitgifte van de fietsverlichtingsetjes meerdere controles bij en rondom scholen uitvoeren. Naast reguliere handhavingscontroles zal er in de laatste weken van december a.s. in heel Limburg worden gecontroleerd op het hebben van goede fietsverlichting. Omdat scholieren fietsverlichtingsetjes hebben ontvangen, hebben zij geen excuus om hun fietsverlichting niet in orde te hebben. Ook het ontbreken van reflectie op de achterkant van de fiets, van trappers of wielen is strafbaar. Wie dat niet in orde loopt kans op een boete van 20,-. Wethouder IJff: Het hebben van verlichting op de fiets is in het belang van de fietser, maar ook van de overige verkeersdeelnemers. Technisch gezien is het mogelijk om een goede verlichting te hebben; het ligt nu geheel aan de gebruiker. Daarom ondersteunen wij als gemeente deze actie van harte. En denk eraan: zonder licht, een boete wellicht .

De campagne is een coproductie van een aantal organisaties die zich met verkeersveiligheid bezighouden. In het project werken de politie Limburg-Noord, Veilig Verkeer Nederland, het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL) en het Regionaal MobiliteitsOverleg (RMO) Weert-Roermond samen. In het RMO zijn de gemeenten Beesel, Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert vertegenwoordigd. Ook Essent is bij het project betrokken.

Programma Fietsverlichtingsactie Roermond, woensdag 12 november a.s.

07.45 uur Verzamelen bij politiebureau, Andersonweg 50 te Roermond 08.05 uur Vertrek per fiets vanaf politiebureau via route Andersonweg, Kapellerlaan, Heinsbergerweg, richting lyceum Schöndeln 08.20 uur Aankomst lyceum Schöndeln (Heinsbergerweg 184) 08.25 uur Stallen fietsen 08.30 uur Welkomstwoord (wethouder G. IJff / directie Schöndeln) 08.45 uur Uitreiken fietslichtjes aan brugklassers 09.00 uur Aanvang fietskeuring door docenten techniek 09.15 uur Afsluiting
Publicatiedatum: 07-11-2008 Bijgewerkt: 07-11-2008