Eerste rapportage DEGAS over luchtvaartveiligheid op 12 november

10/11/2008 12:44

DEGAS

De Dutch Expert Group Aviation Safety (DEGAS) presenteert haar eerste rapporten over luchtvaartveiligheid in een kennisuitwisselingbijeenkomst op woensdag 12 november 2008. Dit jaar brengt DEGAS advies uit over de voortgang van de Meldingsplicht Luchtvaart en het Causal model for Air Transport Safety CATS. Verder besteedt DEGAS aandacht aan relevante internationale ontwikkelingen: International Developments in Safety Oversight, Possible Safety Consequences of the Introduction of Very Light Jets, Corporate Manslaughter en Shortage of Qualified Personnel.

Begin dit jaar is het onafhankelijke Adviescollege Burgerluchtvaartveiligheid DEGAS door de Minister van Verkeer en Waterstaat ingesteld als opvolger van de VACS (Veiligheids Advies Commissie Schiphol). Het Adviescollege staat onder voorzitterschap van Benno Baksteen. De overige drie leden van het Adviescollege zijn Marjolijn Drenth von Februar (rechtsfilosoof), Bill Voss (President Flight Safety Foundation) en Per-Arne Skogstad (voormalig Directeur-generaal Luchtvaart Noorwegen).

DEGAS heeft als voornaamste taken het adviseren van de Minister van Verkeer en Waterstaat over de veiligheid van de burgerluchtvaart in Nederland, het publiceren van internationale ontwikkelingen en het initiëren en faciliteren van kennisuitwisseling over luchtvaartveiligheid.

De voertaal van de bijeenkomst is Engels en het programma is als volgt:

13.00 Reception

13.15 Opening and introduction by the Chairman

13.20 Presentation of the advise on Causal model for Air Transport Safety CATS, led by Bill Voss

13.50 Status of the advise on the Compulsory Incident Reporting System by the Chairman

14.00 Presentation of advise on International Developments, led by Per Arne Skogstad

14.30 Tea break

15.00 Introduction of the intended Work Program for 2009 by the Chairman

15.15 Interactive discussion of the Work Program, led by Marjolijn Drenth

Focus will be on the Guiding Principles and on the role of the Department of Justice

16.30 Drinks

De bijeenkomst is bestemd voor overheid en luchtvaartsector en is toegankelijk voor de media.

Locatie: het Auditorium in het Hoofdkantoor van de Schiphol Group, Evert van de Beekstraat 202, 1118 CP Schiphol. Parkeren op parkeerplaats P22.





http://www.adviescollege-degas.nl