Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Beter leren rekenen


7 november 2008

Omdat elk kind telt:
Beter leren rekenen in Amsterdam Zuidoost met internationaal concept

Amsterdam- Zuidoost - Een onderwijscongres op woensdag 12 november
2008 in de Amsterdam Arena markeert de start van een bijzondere aanpak van het rekenonderwijs in Amsterdam Zuidoost. Het concept is ontwikkeld door Michael Fullan en in verschillende landen succesvol toegepast. Fullan, autoriteit onderwijsinnovatie en adviseur van staatssecretaris Sharon Dijksma, zal leerkrachten, directies en besturen van alle basisscholen in Zuidoost laten kennismaken met zijn werkwijze.

Stadsdeel Zuidoost en de gezamenlijke schoolbesturen hebben de ambitie om de kansen van kinderen te vergroten. Duurzame ontwikkeling van het onderwijs draagt iedereen in Amsterdam Zuidoost al jaren hoog in het vaandel. Daarom worden de krachten in Zuidoost gebundeld, op die manier kunnen we complexe vraagstukken uit de onderwijspraktijk oplossen. Alle basisscholen gaan zich inzetten om te werken aan zichtbare verhoging van taal- en rekenprestaties door het concept van Fullan.

Onder het motto 'Omdat elk kind telt' pakken wij het rekenonderwijs als eerste aan. Onze duurzame ontwikkeling van kwaliteit in de komende jaren zal onder supervisie staan van Michael Fullan. Portefeuillehouder Onderwijs, Harry Verzijl: "Wij vinden het van het grootste belang dat alle kinderen in Zuidoost zich optimaal kunnen ontwikkelen. Met de introductie van de Fullan-werkwijze geven we de kinderen in ons stadsdeel een extra impuls."

Michael Fullan
Michael Fullan is emeritus hoogleraar aan het `Ontario Institute for Studies in Education' van de Universiteit van Toronto. Fullan wordt gezien als autoriteit op het gebied van onderwijsinnovatie en is werkzaam als onderzoeker, trainer, consultant en adviseur van diverse regeringen. Zijn ideeën over veranderingsprocessen worden in veel landen toegepast. Michael Fullan adviseert en begeleidt verandertrajecten in Azië, Thailand, Hong Kong en Maleisië en is sinds
2007 adviseur van de Nederlandse staatssecretaris OCW mevrouw Sharon Dijksma.