Provincie Limburg

Persberichten

Limburg prominent aanwezig op nieuw C2C-congres in Duitsland Cradle to Cradle (C2C)

Dit jaar wordt in de Frankfurter Messe voor het eerst de NUTEC congres/beurs georganiseerd: www.nutec.de. Limburg presenteert zich op dit congres als Cradle to Cradle regio in Europa. NUTEC staat voor Nutrients - Upcycling - Triple Topline - Effectiveness Community en is een Internationaal Vakcongres met als thema Becoming native to the planet. Aan het congres is tevens een beurs gekoppeld. Het evenement vindt plaats op 12, 13 en 14 november 2008. Het is niet voor niets dat Limburg zich hier presenteert: de Cradle to Cradle gedachten hebben in Limburg een uitstekende voedingsbodem gevonden.

Congres
Een heel dagdeel van het congresprogramma is gewijd aan Nederlandse voorbeelden. Daarbinnen neemt de Provincie Limburg een prominente plaats in. Gedeputeerde Bert Kersten neemt deel in een paneldiscussie. Dick Thesingh van de Kamer van Koophandel Limburg, informeert over de implementatie van het C2C-concept in Limburg en in het bijzonder in de regio Venlo. Het jonge Limburgse ontwerpteam Artisjok vertelt over het ontwerpen van Cradle to Cradle meubelen en over de ervaringen met het verder ontwikkelen van die meubels. Beurs
Limburg is ook prominent aanwezig op de beursvloer. Een negental samenwerkende partners staat samen in een speciale Limburg Cradle to Cradle stand, ontworpen door het Limburgs Dick Evers design team / QreamTeam / Koekkoek. Het ontwerp en de uitvoering zijn geheel volgens het Cradle to Cradle concept. Groen voert de hoofdtoon. De stand communiceert Cradle to Cradle. Een groene bodem, een groen dak. Witte presentatiezuilen die uit de grond ontpoppen als nieuwe ideeën. De zuilen communiceren een gedeelte van de Cradle to Cradle activiteiten van Limburg. De mensen in de stand communiceren het idee.

In de Limburg- stand zijn vertegenwoordigd:

* Provincie Limburg

* Intron BV

* Desso

* Koekoek/Q4

* Kamer van Koophandel

* Venlo Green Park

* Van Houtum Papier bv

* Search bv

* Wageningen UR

10-11-2008 15:39