Gemeente Assen


Asser organisaties starten samenwerking op de arbeidsmarkt

Assen, 11 november 2008

Op 12 november ondertekenen elf belangrijke overheidswerkgevers uit Assen een samenwerkingsconvenant. Doel van het convenant is om de lokale en regionale arbeidsmarkt te versterken en medewerkers carrièreperspectief te bieden. Dit wordt bereikt door uitwisseling van vacatures en het vergroten van de mobiliteit van werknemers bij de elf organisaties. Door de gemaakte afspraken zullen er naar verwachting meer mensen in de regio Assen blijven werken en wordt het aantrekkelijker om hier te kómen werken.

Het samenwerkingsverband met de naam Asser Regionaal Uitwisselings Netwerk (A-RUN) gaat 12 november officieel van start met de ondertekening van het convenant. De deelnemers spreken hierin af om zoveel mogelijk samen te werken op het terrein van human resource management. De samenwerking is in de eerste plaats gericht op mobiliteit, doorstroommogelijkheden en vacature-uitwisseling. Doordat medewerkers de kans krijgen om van de ene naar de andere organisatie over te stappen, is het voor hen aantrekkelijker om in de regio Assen te blijven werken en blijft goed opgeleid personeel voor de regio behouden. Voor nieuwkomers maakt deze flexibiliteit het aantrekkelijker om bij één van de Asser organisaties te gaan werken.

Deelnemers
De elf organisaties die aan deze samenwerking deelnemen hebben gezamenlijk 4000 werknemers en werken in de overheidsgerelateerde non-profit sector. Het gaat om:

* Dienst Regelingen - LNV

* Dienst Vervoer en Ondersteuning - Dienst Justitiële Inrichtingen
* Gemeente Assen

* Openbaar ministerie Assen

* Politie Drenthe

* Provincie Drenthe

* Rechtbank Assen

* Rijkswaterstaat district Groningen/Drenthe
* Shared Service Center Noord-Oost - Dienst Justitiele Inrichtingen (Veenhuizen)

* UWV-Klantcontactcentrum (Groningen)

* Drents Archief