KWF Kankerbestrijding



11-11-2008

Yes-R `vecht mee' met Fight cancer

Yes-R en Chantal Janzen Amsterdam, 11 november 2008 - In een duet met Chantal Janzen laat Yes-R zich horen tegen kanker. Nadat Nederlands' populaire rapper Yes-R het boek 'Komt een vrouw bij de dokter' van Kluun las, wist hij het zeker. Hij wilde ook iets doen in de strijd tegen kanker. Hij schreef een nummer, recht uit zijn hart, en benaderde Fight cancer. Vanaf 12 november is het nummer te beluisteren en te downloaden via de websites van Fight cancer en Radio 538. Vanaf 19 november ligt de single in de winkel. De opbrengst van het nummer komt volledig ten goede aan Fight cancer.

Nadat hij het nummer 'Vecht mee' schreef, ontmoette Yes-R multi-talent Chantal Janzen. De musicalster was direct enthousiast om een bijdrage te leveren aan de track toen ze deze hoorde. Het nummer brengt een positieve, inspirerende en hoopgevende boodschap over. Het vertelt het verhaal van een kankerpatiënt die ondanks alle tegenslagen de ziekte weet te overwinnen.

Straattaal
Door samen met neef Ali B regelmatig bezoek te brengen aan kinderziekenhuizen en terminale patiëntjes, kwam de rapper al eerder met de ziekte in aanraking. Yes-R wil niet zomaar een hitje maken, geeft hij aan. "Ik wil iets bereiken, bekendheid geven aan kanker. Het woord 'kanker' wordt veel gebruikt in straattaal. Jongeren op straat zeggen tegen elkaar: 'He, kankervette jas heb je aan.' Ik ben niet heilig, ik deed dat ook, maar na het lezen van het boek van Kluun realiseerde ik me dat het helemaal niet stoer is om dat woord te gebruiken." Yes-R denkt niet dat hij zo machtig is dat hij dat kan veranderen, dat niemand meer het woord 'kanker' gebruikt. "Maar ik ben wel een idool, kids kijken tegen me op. Als ik laat zien dat het woord 'kanker' niet stoer is, maar juist zielig, en al zijn het er maar zes of zeven die dat oppikken, dat zijn dat er toch zes of zeven meer dan eerst."

Campagne 'Laat je horen tegen kanker'
Fight cancer was zeer onder de indruk van het initiatief van Yes-R wat resulteerde in een samenwerking en een landelijke campagne in de strijd tegen kanker. De campagne 'Laat je horen tegen kanker' ging op 7 november van start met de lancering van de speciale Fight cancer / Yes-R campagnewebsite.

Doel Fight cancer
Vechten voor kankerbestrijding is hard nodig. Elk uur krijgen gemiddeld 8 mensen in Nederland de diagnose kanker. Dat is veel. Verschrikkelijk veel. Het doel van Fight cancer is dat er snel meer wetenschappelijk kankeronderzoek komt om de kans op het krijgen van kanker te verkleinen en de kans op genezing te vergroten. Fight cancer is het jongerenplatform van KWF Kankerbestrijding en de opbrengsten komen via KWF Kankerbestrijding terecht bij wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker.

Meer informatie?
Kijk op: http://www.fightcancer.nl, http://www.yes-r.nl/ en/of http://www.spec.nl.
Laatst gewijzigd op 11 nov 2008