Gemeente Assen


Go4it in Peelo

Assen, 12 november 2008

Woensdagmiddag 12 november om 13:30 uur geeft wethouder Jaap Kuin het startschot voor Go4it in Assen. Verzamelplaats is 't Markehuus in Peelo. Vier jongeren uit de wijk zullen die dag starten met hun eerste klus; het verspreiden van strooizout onder bewoners. Het initiatief van het bewonersoverleg Peelo (BOP) om Go4it in Peelo in te zetten werd enthousiast ontvangen door de gemeente Assen.

De gemeente Assen werkt samen met haar bewoners aan gezellige en leefbare wijken. Dat is de inzet van het collegeprogramma Mensen maken de stad. De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren betrokken worden bij hun eigen wijk. Het project Go4it is daar een goed voorbeeld van.

Go4it biedt jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar knappen in groepjes hun eigen wijk op door het uitvoeren van klussen. Deze klussen worden aangedragen door verschillende opdrachtgevers. De gemeente Assen is de eerste opdrachtgever.

In samenwerking met het bewonersoverleg Peelo (BOP) heeft Go4it een eerste klus voor de jongeren in Peelo uitgekozen. Op 12 november zullen zij strooizout verspreiden onder bewoners. Wethouder Jaap Kuin spreekt de jongeren toe voor zij aan de slag gaan.

Op www.go4itnoordnederland.nl is meer informatie te vinden over het project Go4it.

Jongeren die graag met Go4it hun eigen wijk Peelo op willen knappen, kunnen zich via de site opgeven. Ook opdrachtgevers kunnen op de website hun klussen aanmelden.