Politie Groningen

Woensdag 12 november 2008

Provincie Groningen, 12-11-2008

Groningen: man rijdt door na aanrijding op zebrapad

Een onbekende man is dinsdagmorgen doorgereden nadat hij een 23-jarige vrouw uit Groningen op het zebrapad aanreed. De vrouw stak omstreeks 08.35 uur op het zebrapad op de kruising van de Vondellaan met de P.C. Hooftlaan over met haar fiets aan de hand. De automobilist reed haar aan. Hij stapte uit en vertelde haar niet gezien te hebben. De vrouw werd boos en de onbekende man reed weg. Zij bezeerde haar pols door de aanrijding. De politie onderzoekt de zaak en vraagt de onbekende man zich alsnog te melden. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: politie controleert rijden door rood en dragen gordel

De politie heeft dinsdag op verschillende plekken verkeersdeelnemers gecontroleerd op het rijden door het rode verkeerslicht. s Ochtends werd gecontroleerd op de kruising van de Zonnelaan met de Eikenlaan. Hier werden 350 fietsers gecontroleerd. Twaalf personen negeerden het rode licht. Zij kregen een bekeuring. s Ochtends werd ook bij de verkeerslichten op de Ebbingebrug gecontroleerd. 175 Fietsers werden gecontroleerd. Hiervan reden tien personen door het rode licht. Zij kregen ook een bekeuring. Tenslotte kreeg een automobilist een bekeuring voor het niet-handsfree bellen. s Middags werden automobilisten gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Op de Peizerweg droeg één van de 240 automobilisten geen gordel. Daarnaast kreeg een automobilist een bon voor het niet-handsfree bellen.

Leek: kleine hennepplantage ontdekt

De politie heeft dinsdagochtend in een woning aan de Benckemastraat een kleine hennepplantage ontdekt en vernietigd. Op zolder werden 111 hennepplanten aangetroffen. Ook werd verschillende apparatuur gebruikt voor de teelt. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 31-jarige bewoner verklaarde er eigenaar van te zijn. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: onderzoek naar mishandeling

De politie doet onderzoek naar een mishandeling die in de nacht van zaterdag op zondag heeft plaatsgevonden in Winschoten. Een 25-jarige man uit Winschoten liep door de Langestraat toen hij door een aantal jongeren werd belaagd. De volgende dag is het slachtoffer naar het ziekenhuis gegaan waar oogletsel werd geconstateerd. De Winschoter heeft dinsdag aangifte gedaan bij de politie.

Oude Pekela: gewonde man op wegdek gevonden

De politie doet onderzoek naar een mogelijk verkeersongeval op de Ontsluitingsweg in Oude Pekela. Dinsdagavond trof een weggebruiker op de Ontsluitingsweg een 28-jarige man uit Oude Pekela aan op het wegdek. Naast hem lag een snorfiets. Omdat de man niet aanspreekbaar was, werden ambulance en politie gealarmeerd. De Pekelder is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Hoogezand, Gorechtlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1276, aantal overtredingen: 69, hoogst gemeten snelheid: 71 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Blijhamsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1109, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Wildervank, K.J. de Vriezestraat: aantal geregistreerde voertuigen: 151, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.