Actiz

11 november 2008

ActiZ, vakbonden en IZZ tekenen mantelcontract

IZZ blijft een aantrekkelijke zorgverzekering bieden aan medewerkers in de Verpleging Verzorging en Thuiszorg. Ook nu de IZZ-regeling als arbeidsvoorwaarde uit de nieuwe cao voor deze sector is verdwenen. Dit hebben de vereniging voor zorgondernemers ActiZ, zorgverzekeraar IZZ en de Abvakabo FNV, Nu' 91, FBZ en De Unie Zorg en Welzijn afgesproken in een mantelcontract. Instellingen die werk willen maken van gezondheidsbeleid krijgen steun van de zorgverzekeraar, vermeldt het contract.

Sinds 1 januari 2008 is er een nieuwe cao voor medewerkers van verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg (VVT). De IZZ-regeling, die voor V&V personeel als arbeidsvoorwaarden nog wordt aangeboden, vervallt met ingang van 1 januari 2009. ActiZ-directeur Aad Koster over de nieuwe cao: "We hebben ervoor gekozen werkgevers hun medewerkers de keuze te laten zelf een zorgverzekering te zoeken. Mensen moeten niet voor een zorgverzekering kiezen omdat de premie het laagst is, maar omdat de inhoud het beste bij hen past." Ondanks het verdwijnen van de regeling blijven de contractpartijen nauw met elkaar in gesprek over het stimuleren van gezondheid en vitaliteit binnen de VVT-instellingen. Hiervoor dient het mantelcontract. Koster: "We blijven zo met elkaar in gesprek over de meerwaarde van IZZ voor zowel werkgever als werknemer."

Zorgverzekering voor medewerkers
Eén van de belangrijkste onderdelen in het contract is de zorgverzekering die IZZ blijft aanbieden aan medewerkers van ActiZ-leden. IZZ-directeur Bart Blanken: "CAO-partijen hebben afgesproken dat VVT-medewerkers die nu bij ons verzekerd zijn, gewoon van de IZZ-regeling gebruik kunnen blijven maken en recht houden op een werkgeversbijdrage. Medewerkers onder de nieuwe cao bieden we een ruime keuze aan pakketten." In dat geval stelt de werkgever de hoogte van de werkgeversbijdrage vast of laat deze vervallen. Ook voor de leden van ActiZ blijft IZZ aantrekkelijk.

VitaliteitsPartnerPlan
Er komen vijf projecten in het kader van het VitaliteitsPartnerPlan, een concept dat gericht is op de verbetering van bedrijfsprestaties door de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te monitoren en te verbeteren.

Koster en Blanken zijn opgetogen over het contract. "Als IZZ weten we dat er in de zorgsector veel beweging is", zegt de IZZ-directeur. "Door constante druk op de prijzen van goede zorg moeten we voortdurend schipperen tussen ondernemerschap en budget. En tussen cliëntbehoeften en kwaliteit. Met het contract doen we een handreiking naar de zorgpartijen. Samen kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan."