Werkzaamheden fietspad swifterweg (N710) op schema

De provincie Flevoland voert van 10 november tot en met uiterlijk 19 december 2008 reconstructiewerkzaamheden uit aan het fietspad langs de Swifterweg tussen de Lisdoddeweg en rotonde `Rietweg'.

Vrijdag 7 november worden de werkzaamheden aan het fietspad langs de Swifterweg (N710) tussen de rotonde `Rietweg' en het Biddingringpad afgerond. De werkzaamheden liggen hiermee op schema. Vanaf 10 november gaat de provincie van start met het tweede gedeelte tussen de Lisdoddeweg en de rotonde `Rietweg' ten zuiden van Dronten.

In dit gedeelte wordt het fietspad opgebroken, waarna een deel van de berm tussen de weg en het fietspad wordt ontgraven om binnen de beschikbare ruimte een veilig en comfortabel fietspad te realiseren. Het fietspad komt nagenoeg op dezelfde hoogte als de rijbaan te liggen. De aangrenzende bermen worden aangevuld en afgewerkt en het fietspad krijgt een nieuwe markering.

Verder wordt de vormgeving en inrichting van de aansluiting van de Zeebiesweg en de aansluiting van het windmolenpark aangepast. De aansluitingen krijgen een nieuwe asfaltdeklaag/-constructie. Voor de verkeersveiligheid worden de bochten voorzien van betonbanden.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden het fietspad en de Swifterweg tussen de Lisdoddeweg en de Rietweg afgesloten voor het verkeer. Het autoverkeer wordt omgeleid via de omliggende wegen: Lisdoddeweg, Dronterweg (N309), Rietweg en Biddingringweg (N305). Het fietsverkeer kan gebruik maken van de linkerrijstrook van de rijbaan.