Gemeente Zwolle

Mountainbikeparcours in Westerveldse bos

Datum uitgave persbericht: 11/11/2008

De gemeente Zwolle heeft besloten 50.000 Euro uit te trekken voor de aanleg van een mountainbikeparcours in het Westerveldse bos. Het bos werd er al voor gebruikt, maar door een parcours aan te leggen wordt het in goede banen geleid. Het initiatief komt van de vereniging Swolland. Het geld komt van de Provincie Overijssel.

Steeds meer mensen uit Zwolle beoefenen deze intensieve sport. Tot nog toe konden ze alleen op de Veluwe of bij Steenwijk en Hardenberg echt goed terecht. Voor jeugd en jongeren is dat vaak te ver weg, zeker wanneer zij alleen moeten reizen. Door een parcours aan te leggen kunnen ook zij in de buurt terecht. Bovendien worden de wandelaars beter gescheiden van de fietsliefhebbers.

Kwalitatieve sportaccommodaties

Het parcours zal een belangrijke stimulans zijn voor mountainbiken in de regio. Het realiseren van kwalitatieve sportaccommodaties is een speerpunt voor het komend jaar. Zo wordt er druk gewerkt aan de aanbesteding van de bouw van nieuwe zwembaden en volgt begin volgend jaar een plan waarin de behoefte aan sportaccommodaties in Zwolle voor de komende decennia worden ingevuld.

Financiering

De financiering van het parcours geschied uit middelen die de Provincie Overijssel voor de stimulering van sport ter beschikking heeft gesteld. De provincie heeft 5 euro per inwoner beschikbaar gesteld, gemeten op 1 januari 2007. Van het geld wordt dankbaar gebruik gemaakt bij de aanleg van sportaccommodaties.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 11-11-2008 tot 10-12-2008