Datum: 12 november 2008

Noordwijk Snelheidscontrole Het Regionaal Verkeershandhavingsteam heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november een snelheidscontrole gehouden op de Gooweg en op de Van de Mortelstraat. Er werden twee onopvallende politievoertuigen ingezet. Deze controle is gedaan met behulp van infrarood-apparatuur. Op de Gooweg geldt een maximumsnelheid van 60 km/h en daar waren 1339 passanten. Daarvan reden er 298 te hard. Van deze 298 reden er 42 boven de 80 km/h. Ruim 22 % van de passanten reed te hard. Uitschieters waren er met een snelheid van 126 km/h, 118 km/h en 110 km/h. Dit waren allen taxichauffeurs. In totaal zijn er 30 taxi's gefotografeerd. Dat houdt in dat 10 % van de snelheidsovertreders taxi's waren. Op de Van de Mortelstraat geldt een maximumsnelheid van 50 km/h. Daar waren 725 passanten en daarvan reden er 208 te hard. Dus ruim 28 % van de passanten reed te hard. De politie zal hier, gezien de resultaten, vaker controleren.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft dinsdagavond 11 november twee Alphenaren van 42 en 52 jaar, bekenden van de politie, aangehouden. De twee raakten met elkaar in gevecht in een portiek van de Seringenstraat. Een buurman heeft de twee vechtenden uit elkaar gehaald. Agenten zagen buiten de 42 jarige man met bebloed gezicht lopen. Hij bleek onder invloed te zijn van alcohol en werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De andere man werd in zijn woning aan de Seringenstraat aangehouden nadat hij een agent had geslagen. De politie doet verder onderzoek.

Alphen a/d Rijn Onderzoek naar overval pizzeria De politie doet onderzoek naar een gemelde overval op een pizzeria aan de Van Boetzelaerstraat. De bedrijfsleider verklaarde de politie dat er dinsdag 11 november rond 20.15 uur, twee mannen de zaak binnenkwamen en geld eisten. Daarbij werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp gebruikt om de eisen kracht bij te zetten. Met een onbekend geldbedrag zijn de twee mannen de zaak uitgelopen. Ze liepen weg in de richting van de Raadhuisstraat. Direct na de melding deed de politie onderzoek in de zaak en de omgeving. Tot op heden heeft dat onderzoek nog geen resultaat opgeleverd. Voor het onderzoek is politie op zoek naar mensen die rond dat tijdstip om of rond de zaak iets is opgevallen of de twee mannen mogelijk hebben gezien. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de recherche van de politie in Alphen aan den Rijn en kunnen daarvoor bellen 0900-8844.

Bodegraven Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 42 jarige scooterrijder uit Bodegraven. Agenten zagen de man woensdag 12 november rond 00.30 uur zonder helm rijden over De Schouw. Bij de controle die volgde werd vastgesteld dat hij ook naar alcohol rook. De daarna gehouden ademanalyse liet een uitslag zien van 665 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

Moordrecht Mogelijke dief of inbreker aangehouden Dankzij oplettende getuigen is het de politie woensdag 12 november rond 01.00 uur gelukt om een 23 jarige man uit Gouda aan te houden. Hij reed in een auto die de politie op de Schiedamse Hogezeedijk West controleerde en waarin inbrekerswerktuigen lagen. De politie was op zoek naar deze auto en naar twee of drie mannen die door getuigen gezien waren in de omgeving van het zwembad en de voetbalkantines aan de Sportlaan. Men dacht aan inbraak. Voor zover de politie vannacht heeft kunnen nagaan is daar niet ingebroken maar mogelijk wel in een bouwkeet of bouwketen op een nabijgelegen bouwterrein. Vandaag wordt dat bij daglicht nader bekeken. De politie zoekt nog naar de twee andere mannen. Getuigen vertelden dat ze die hadden zien lopen op het fietspad aan de 4e Tochtweg.

--------------------------------------- einde berichten ------------------------------------------------