AutoRai

Nissan introduceert X-TRAIL Limited Edition

(11/12/2008)
Nissan biedt tijdelijk de X-TRAIL Limited Edition aan. Dat een exclusief, gelimiteerd model vanaf 31.845 euro. Dat komt neer op een prijsverlaging van 2.500 euro in vergelijking tot de normale prijs.

Ondanks zijn relatief lage prijs is de uitrusting van de Nissan X-TRAIL Limited Edition riant. Standaard zijn onder meer automatische airconditioning met ventilatiemogelijkheid achter, cruisecontrol, een wisselaar voor zes cdâs, Bluetooth-aansluiting voor de telefoon en zes bekerhouders â waarvan vier exemplaren met een warm-koudfunctie voor het koelen van blikjes fris of warm houden van een beker koffie. De bagageruimte met dubbele vloer is voorzien van een schuiflade en een gemakkelijk schoon te maken oppervlak.

Nissan levert de nieuwe X-TRAIL Limited Edition naar keus met een 2,0-liter of een 2,5-liter benzinemotor, of met een 2,0-liter dCi-dieselmotor, met vermogens van respectievelijk 141 pk/104 kW, 169 pk/124 kW en 150 pk/110 kW. De versie met 2.0 dCi-turbodieselmotor is voorzien van een roetfilter en tweewielaandrijving.

ALL MODE 4x4-systeem
De benzineversies van de X-TRAIL Limited Edition zijn voorzien van het geavanceerde ALL MODE 4x4-systeem. Hierin werken ESP (Electronic Stability Program), vierwielaandrijving, ABS en een netwerk van sensoren samen om al rijdend het terrein te analyseren. Voor optimale controle geven ze elk wiel precies de juiste hoeveelheid koppel. Tot snelheden van 40 km/uur garandeert de LOCK-instelling ultieme grip in ruw terrein.

Ook onder normale omstandigheden bewijst het ALL MODE 4x4-systeem zijn nut â bijvoorbeeld op nat asfalt â waardoor ook hier de X-TRAIL Limited Edition een uitermate veilig weggedrag vertoont. Om een optimaal economisch gebruik van brandstof te realiseren, is het mogelijk om alleen voor voorwielaandrijving te kiezen.

Uphill Start Support is een automatisch systeem dat zichzelf inschakelt wanneer de X-TRAIL Limited Edition een heuvel oprijdt met een hellingspercentage van meer dan 10. Als de X-TRAIL stilstaat, activeert het systeem de remmen zodat ongewenst naar beneden rollen tot het verleden behoort. Als de top van de heuvel is gepasseerd en de afdaling wordt ingezet, zorgt Downhill Drive Support (standaard op de 2.5 en 2.0 dCi) voor een continue snelheid van 7 km/uur. De bestuurder kan zich dan optimaal concentreren op het sturen.

Prijzen
De Nissan X-TRAIL 2.0 SE 4WD Limited Edition is leverbaar voor ⬠31.845, - (inclusief BTW/BPM). De X-TRAIL 2.0 dCi SE 2WD Limited Edition is er voor minimaal ⬠34.195,- wat net als in het geval van de benzineversies een prijsverlaging inhoudt van ⬠2.500, - ten opzichte van de normale prijs.

Nissan levert de X-TRAIL Limited Edition ook met grijs kenteken, voor prijzen vanaf ⬠23.450,- exclusief BTW/BPM. Voor alle gevallen geldt: zolang de voorraad strekt.