Gemeente Dronten


12-11-2008

Bewonersinitiatief verdient budget!

Het wijkteam van Dronten wil initiatieven en projecten van verenigingen, vrijwilligersorganisaties, burenhulp of burgerinitiatieven belonen. Daarvoor heeft zij een wijkbudget voor een bijdrage aan kleinschalige burgerinitiatieven, activiteiten voor jongeren of ouderen, projecten die de sociale kant van de samenleving versterken.

Het is de bedoeling dat initiatiefnemers naast het bedenken van het plan ook meehelpen aan de uitvoering. Een plan moet door minimaal 6 personen uit de straat of buurt gesteund worden. U vraagt een bijdrage voor materiaalkosten of goederen.
Goederen moeten bestemd zijn voor de openbare ruimte en niet voor privégebruik.
De activiteit is voor iedere buurtbewoner openbaar toegankelijk of bruikbaar.

In de beoordeling van aanvragen wordt gekeken of uw project aansluit bij onze missie en doelstelling: Het vergroten van bewonersparticipatie en sociale samenhang in woonwijken. Het wijkteam van Dronten neemt het besluit over het al dan niet toekennen van budget en over de grote van het bedrag. Het bedrag betreft een bijdrage en géén volledige financiering. Eenmalige activiteiten worden niet ondersteund.

Zodra uw initiatief aan bovenstaande voorwaarden voldoet neemt het wijkteam een besluit over het al dan niet toekennen van budget en over de grootte van het bedrag.

Het wijkteam wil graag een actieve houding van burgers stimuleren en de betrokkenheid in woonbuurten bevorderen.
Doe mee en dien een initiatief in!

U kunt een aanvraag sturen naar:
Wijkteam Dronten
Postbus 100
8250 AC Dronten
of mailen: wijkteam.dronten@dronten.nl