Gemeente Hilversum

Kleine spoorbomen afgesloten voor onderhoud

publicatiedatum: dinsdag 11 november 2008

Op dinsdag 18 november vervangt ProRail op de spoorwegovergang Hoge Larenseweg/Schoolstraat de motoren van de vier slagbomen. De werkzaamheden beginnen om ongeveer 11.30 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur. De aannemer werkt telkens slechts aan een kant van de overweg. Overwogen is om het verkeer met verkeersregelaars om en om over de overblijvende helft van de overweg te geleiden, maar zowel de gemeente als de politie acht dat te gevaarlijk.

Wel verkeersregelaars
Daarom wordt de overweg in principe afgesloten voor het autoverkeer. Een uitzondering wordt gemaakt voor de nood- en hulpdiensten, bussen van Connexxion op weg naar het busstation en voor vrachtauto's hoger dan 3,50 meter, die niet door de Beatrixtunnel kunnen. Om het verkeer rond de spoorwegovergang in goede banen te leiden worden verkeersregelaars ingezet. Die mogen ook voetgangers en fietsers doorlaten.

Omleiding
Het autoverkeer moet tijdens de afsluiting dinsdagmiddag gebruik maken van ofwel het viaduct over de spoorlijn op de Ring Noord ofwel van de Beatrixtunnel. Op de Larenseweg probeert de gemeente bij de rotonde Jan van der Heijdenstraat en bij het Oosterspoorplein met bebording de automobilisten richting Beatrixtunnel te leiden. Vanuit het centrum wordt het autoverkeer over de Naarderstraat richting viaduct gestuurd.