Gemeente Best

Ondertekening overeenkomst

12-11-2008

Maandag 10 november jl. hebben de gemeente Best en de firma Baetsen Containers b.v. een nieuwe overeenkomst voor 5 jaar getekend. Al 25 jaar is de firma Baetsen in deze gemeente de aangewezen inzamelaar op het gebied van huishoudelijk restafval en GFT.

Gebeurde dit voorheen onder de naam Faber b.v., op dit moment zijn het wagens met Baetsen erop die u in de Bestse straten kunt aantreffen. Gezien de scherpe markt op het gebied van afvaldienstverlening en de huidige Europese aanbestedingsregels is dit jubileum op zijn minst een opmerkelijk feit te noemen.

Onlangs heeft de gemeente Best deze dienst - het ophalen van het huishoudelijk afval - opnieuw aanbesteed. Op basis van de uitkomsten van de Europese aanbesteding heeft het college van burgemeester en wethouders een besluit genomen. De prijs bepaalde voor zeventig procent de keuze voor een leverancier. De overige dertig procent werd bepaald door de wijze waarop bijgedragen zou worden aan een beter milieu, minder overlast en goed werkgeverschap.

De bovenstaande punten hebben ertoe geleid dat ook de komende jaren de (vernieuwde) wagens van Baetsen in het straatbeeld van Best te zien zijn. Dit regionale familiebedrijf zal dus op de vertrouwde klantvriendelijke wijze het inzamelen van het huishoudelijk afval in Best blijven verzorgen.

Door de firma Baetsen zal volop ingezet worden op duurzaamheid en CO2-reductie. Dit doet het bedrijf door ondermeer te investeren in nieuwe voertuigen met EEV-motoren (Enchanced Environmentally friendly Vehicles). Deze zijn qua milieubelasting te vergelijken met gasmotoren. Hiermee loopt deze firma ver vooruit op de wetgeving met betrekking tot de emissienormen.

Ondertekening overeenkomst Baetsen Containers b.v. - Gemeente Best Ondertekening overeenkomst v.l.n.r. zittend: dhr. van Roosmalen, burgemeester Demmers - van der Geest, staand: dhr. Baetsen, dhr. Kuijken, dhr. van Neerven en dhr. Hooijmaijers.
---