Openbaar Ministerie


* >Grote verkeerscontrole op A1

Grote verkeerscontrole op A1

Samenwerkende opsporingsorganisaties hebben in de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 november 2008 op de rijksweg A1 in de gemeente Rijssen-Holten de integrale verkeerscontrole `Ochtendgloren' gehouden.

Bij de controle werd onder andere samengewerkt door de Nederlandse en Duitse politie, de belastingdienst, de douane, de nationale recherche, de Koninklijke Marechaussee en Drugsexpertise NL.

In beide richtingen werden de kentekens gescand en is de snelheid gemeten. Van de 1159 op snelheid gecontroleerde voertuigen reden er 381 te hard. 920 auto's en 36 vrachtwagens zijn staande gehouden en uitvoerig gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen en hun papieren overleggen. Daarbij werd verder gekeken naar de staat van het voertuig, drugs, wapens, goederen, inbrekerswerktuig, belastingschulden en openstaande boetes. In totaal werd door de belastingdienst 140.000 euro aan invorderbare schulden vastgesteld en werden vijf voertuigen in beslag genomen. In totaal werd 65 maal proces verbaal opgemaakt waaronder vier maal voor alcohol en drie maal voor het rijden zonder rijbewijs. Voor de duur van de controle was deze locatie aangewezen als veiligheidsrisicogebied en vonden er preventieve fouilleringen plaats.