Warchild


Actie Lions overtreft wildste verwachtingen
Lions Club Twente Zuid zamelde EUR40.000,- in voor oorlogskinderen in Soedan met een benefietdiner in Enschede. Initiatiefnemer Gerjhan Roerink: `Het is fantastisch. We durfden niet te dromen dat we zo'n mooi bedrag aan War Child zouden kunnen overmaken.' De professionaliteit en het enthousiasme van de Lions en hun sponsoren heeft een prachtig resultaat opgeleverd. Sandra Renew-Country director Soedan: `This is wonderful news. It is good to know that the children in Sudan are on the world radar....that people internationally are supporting Sudanese children to go to school, and that Sudanese teachers are being supported to use active teaching methods and to make schools good and safe places for children to learn in. `

Met dit initiatief financiert Lions het educatie project van War Child in Sudan in 2008. Van het ingezamelde geld kan War Child materiaal aanschaffen zoals lesboeken, atlas, pennen, papier, tekenmateriaal, ballen en muziekinstrumenten. Het doel is om in 3 jaar tijd 12.000 kinderen te bereiken op 24 scholen. Kinderen krijgen o.a. basiseducatie zoals lezen, schrijven en rekenen. Ook traint War Child leraren zodat het project een duurzaam karakter krijgt, en kinderen effectiever leren.
Benefietavond
Afgelopen zomer ontstond het idee om met de hele club een benefietdiner ten bate van oorlogskinderen te organiseren. De gedreven heren wilden een bijdrage leveren met een groots opgezet diner. Vanaf het begin liep alles volgens plan. De Grote Kerk, de meest sfeervolle locatie in Enschede, zorgde de eerste weken voor veel animo. De kaarten, die 175 euro per stuk kostten, werden in rap tempo verkocht.

De avond kende een gevarieerd programma met veel wildgerechten, dat gedeeltelijk gesponsord werd door restaurant Hanninkshof. De veiling tijdens het diner was een schot in de roos. Gasten konden bieden op kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars en ingelijste tekeningen van oorlogskinderen. Zangeres Do gaf een miniconcert in de volle kerk. War Child bedankt alle leden van de Lions Club Enschede en Gerjhan Roerink en zijn vrouw, Annemarie Granneman, Elzo Prenger, Pjotr Kramers in het bijzonder. Voor het schitterende bedrag én voor de aandacht voor ons project in Soedan.

Organiseer ook een benefietdiner voor War Child en krijg originele War Child placemats en menukaarten thuisgestuurd. Meld je actie hier aan.