Politie Drenthe

Woensdag

Assen, 12-11-2008

Politie assisteert bij ongevallen

HOOGEVEEN Dinsdagmorgen heeft er op de Raadhuisstraat een ongeluk plaats gevonden. Een 77-jarige automobilist uit Stuifzand stond met zijn auto geparkeerd aan de Raadhuisstraat in de richting van de Hoofdstraat. Toen hij wilde wegrijden zag hij de achteropkomende 34-jarige automobilist uit Hoogeveen over het hoofd. Deze kon niet meer uitwijken en botste tegen de automobilist uit Stuifzand. De automobilist uit Hoogeveen is met letsel aan het been overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (08-191121)

RODEN Dinsdagmiddag is een 27-jarige automobiliste uit Eext in botsing gekomen met een 36-jarige automobiliste uit Roden. De automobiliste uit Eext reed op de Nieuweweg in de richting van het centrum toen de automobiliste uit Roden vanuit de Westerstraat overstak. Zij zag de automobiliste uit Eext over het hoofd waardoor het tot een botsing kwam. De vrouw uit Eext is ter controle overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. (08-191269)

HOOGEVEEN Dinsdagavond is op de Pesserstraat een fietser aangereden. Een 26-jarige automobilist uit Pesse reed over de Pesserstraat komende uit de richting van Pesse toen hij moest stoppen voor een naderende trein. Bij het oprijden stak een 13-jarige fietser uit Hoogeveen de weg over, welke hij vervolgens niet meer kon ontwijken. Een botsing was het gevolg. De fietser is ter controle overgebracht naar het Bethesda Ziekenhuis te Hoogeveen. (08-191283)

Alcomobilisten bekeurd

EMMEN Dinsdagmorgen is een 69-jarige automobilist uit Exloo op de Weerdingerstraat bekeurd voor het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse blies de man 265 ug/l (0,6 promille). Hij ontving hiervoor een bekeuring. (08-191068)

BEILEN Een 45-jarige automobilist uit Beilen liep dinsdagavond op de Grote Drift tegen de lamp. Bij een de blaastest tijdens een verkeerscontrole blies de man 270 ug/l (0,6 promille). Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

ASSEN In de nacht van dinsdag op woensdag is een 53-jarige automobilist uit Zuidlaren bekeurd voor het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalyse 265 ug/l (0,6 promille). (08-191321)

Winkeldieven aangehouden

ASSEN Een 15-jarige meisje uit Papenvoort is dinsdagmiddag op heterdaad betrapt toen zij uit een winkel aan het Koopmansplein sieraden wilde meenemen zonder te betalen. Het meisje in aangehouden. Tegen haar wordt proces verbaal opgemaakt. (08-191161)

ASSEN Dinsdagmiddag is een 40-jarige man uit Assen aangehouden voor winkeldiefstal. De man wilde enkele blikjes drinken uit een winkel aan de Triade meenemen zonder te betalen. Het winkelpersoneel heeft de man aangehouden en de politie gealarmeerd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt. (08-191241)

Politie controleert verkeer

GEMEENTE HOOGEVEEN Dinsdagavond heeft de politie het verkeer in en om Hoogeveen gecontroleerd. Hierbij is één bestuurder bekeurd voor het rijden door rood licht, twee voor het inhalen bij een permanent inhaalverbod, één voor het links blijven rijden op de autosnelweg en twee voor het overschrijden van de maximum snelheid. Allen hebben een bekeuring ontvangen. (08-191297)

Politie zoekt getuigen kraak parkeerautomaten

HOOGEVEEN - In de nacht van zondag 9 november op maandag 10 november zijn er vijf parkeerautomaten op het Stoekeplein, Bilderdijkplein en Nicolaas Beetsplein gekraakt. Dit is vermoedelijk gebeurd tussen 04.50 uur en 06.10 uur. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Hoogeveen via het telefoonnummer 0900-8844. (08-191061)

Politie zoekt getuigen aanrijding door snorfietser

HOOGEVEEN Dinsdag 4 november is omstreeks 10.30 uur op de Reviusweg een 36-jarige automobilist uit Hoogeveen door een snorfietser aangereden. De man reed op de Reviusweg in de richting van het Reviusplein en de Brederoweg. Op de Brederoweg naderde hem een snorfietser in tegemoetkomende richting. Deze schampte de auto en reed vervolgens door. Mogelijk is een medewerker van een rijschool hier getuige van geweest. De snorfietser is een blanke jongen welke die dag een zwarte jas, een zwarte broek, een witte trui en een zwarte pet droeg. Hij reed op een witte Tomos snorfiets. De politie wil graag in contact komen met de medewerker van de rijschool die mogelijk getuige hiervan is geweest. Ook andere getuigen kunnen zich melden bij de politie in Hoogeveen via 0900-8844. (08-190754)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.