Huiseigenaar betaalt veel teveel voor overlijdensrisicoverzekering

12/11/2008 11:01

Independer

Huiseigenaren betalen vaak tienduizenden euro's teveel voor hun overlijdensrisicoverzekering.

De premieverschillen bedragen over een gemiddelde looptijd van zeven jaar al bijna 10.000 euro op een hypotheek van 200.000 euro. Over de gehele looptijd van 25 jaar zijn de verschillen nog groter. Dit blijkt uit recent onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.

Independer.nl vergeleek de premies van overlijdensrisicoverzekeringen en vond opmerkelijke premieverschillen, met name voor eigen woningbezitters.

Een voorbeeld. Een echtpaar van 40 jaar (niet-rokers) wil bij een nieuwe hypotheek een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Het paar kiest voor een verzekering met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van 200.000 euro en een looptijd van 25 jaar.

Erasmus, de duurste verzekeraar in dit geval, vraagt een maandpremie van 184,80 euro. Bij NHP hoeft het echtpaar slechts 62,63 euro per maand te betalen. Over een gemiddelde looptijd van 7 jaar levert dit een premieverschil op van 9.643 euro. Over de gehele looptijd van 25 jaar bedraagt het verschil maar liefst 35.000 euro.

De premies van overlijdensrisicoverzekeringen zijn de laatste 2 jaar tot wel 30% gedaald. De premieverschillen tussen verzekeraars zijn daardoor opgelopen tot soms tienduizenden euro's over de gemiddelde looptijd. Deze verschillen worden veroorzaakt doordat er steeds weer nieuwe aanbieders bijkomen met scherpgeprijsde producten, die zijn afgestemd op de langere levensverwachting.

Niet alle verzekeraars hebben de premieverlagingen doorgevoerd. Bovendien gelden de verlaagde tarieven vaak niet voor klanten die al een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten. Consumenten kunnen dan ook geld besparen door hun overlijdensrisicoverzekering over te sluiten.

Via onderstaande link kunt u de uitkomsten van het onderzoek bekijken:

http://weblog.independer.nl/persbericht/huiseigenaar-betaalt-veel-teveel-voor-overlijdensrisicoverzekering/





http://www.independer.nl