Persberichten stad Utrecht, 10.50 uur

Utrecht, 12-11-2008

Man aangehouden

UTRECHT Een 51-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging diefstal.

Politiemensen kregen dinsdag 11 november omstreeks 23.10 uur een melding om te gaan naar de Klipspringerdreef omdat een man met een krik aan het rommelen was bij een auto. Het vermoeden bestond dat hij een wiel wilde stelen. Toen de Utrechter door had dat hij was ontdekt, ging hij er vandoor. Na onderzoek in de omgeving werd hij aangetroffen op de Oranjerivierdreef. De krik werd later achter een flat onder struiken aangetroffen. De moeren van een wiel waren al losgedraaid. De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Bewoner gewond bij brand in woning

UTRECHT - Bij een brand in een woning aan de Burgjeslaan raakte een 17-jarige bewoner gewond. Twee andere bewoners, een 44-jarige vrouw en een 8-jarige jongen, bleven ongedeerd.

De 17-jarige liep tweedegraads brandwonden op en had veel rook ingeademd. Hij werd opgenomen in het UMC. De brand brak dinsdag 11 november omstreeks 23.15 uur uit op de zolderverdieping. De brand breidde zich uit naar de twee naastgelegen woningen en uit voorzorg moesten de bewoners hun woning verlaten. De zolderverdieping brandde geheel uit. Personeel van de stichting Salvage kwam ter plaatse voor opvang en begeleiding van de bewoners.

Naar het ontstaan van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Mannen aangehouden

UTRECHT Twee mannen van 27 en 28 jaar uit Nieuwegein zijn aangehouden op verdenking van mishandeling.

De twee kregen het dinsdag 11 november omstreeks 20.05 uur met elkaar aan de stok op het Stationsplein. Bij de schermutseling viel de 28-jarige van het perron en kwam met zijn hoofd op de rails terecht. De 27-jarige liep daarna weg, maar kon vrijwel direct worden aangehouden door de gewaarschuwde Spoorwegpolitie. De 28-jarige werd voor behandeling van een hoofdwond met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij werd daar later door de politie aangehouden en ook ingesloten in het bureau voor onderzoek en verhoor.

Vrouw aangehouden

UTRECHT Een 22-jarige vrouw uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De vrouw werd dinsdag 11 november omstreeks 13.40 uur op heterdaad betrapt in een winkel aan Euterpedreef. Zij had goederen ter waarde van ruim honderd euro in een tas gestopt en verliet zonder te betalen de winkel. Uit onderzoek bleek dat de tas was geprepareerd om het alarm van de detectiepoortjes te omzeilen. De tas is inbeslaggenomen.