Gemeente Coevorden

Nieuw lid Rekenkamer

De heer Harm Nijmeijer, gemeenteraadslid namens Gemeentebelangen, is als intern lid tot de Rekenkamercommissie Coevorden toegetreden. De rekenkamer bestaat uit twee interne leden die uit de gemeenteraad afkomstig zijn, en drie externe leden die onafhankelijk zijn van de gemeente.

De leden van de rekenkamer zijn blij weer compleet te zijn. Bovendien is het goed dat met de toetreding van Harm Nijmeijer nu ook een lid van een oppositiepartij in de rekenkamer zit. De heer Nijmeijer vervult de vacature voor een intern rekenkamerlid die een jaar lang open heeft gestaan, sinds de heer Roeles wethouder werd en dus uit de gemeenteraad en de rekenkamer moest stappen.

De Coevorder rekenkamer bestaat sinds 2006. De rekenkamer is onafhankelijk van de ambtenaren, de gemeenteraadsleden, de wethouders en van de burgemeester. Zij is dus vrij om haar oordeel te geven. Zij ondersteunt de gemeenteraad door te onderzoeken of het gemeentelijk bestuur efficiënt, effectief en volgens de regels handelt.

De leden van de rekenkamer. Van links naar rechts op de voorste rij de externe leden Theo van Rijmenam, Wim ten Hove en Fred Gross. Op de achterste rij van links naar rechts: secretaris-onderzoeker Carel Horstmeier en de interne leden Harm Nijmeijer en Bert Zoons.