Politie Twente

Beste lezer, hierbij de persberichten voor 12 november.

Met vriendelijke groet,
Willem Falke
Contentmaster Intranet
Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 november 2008

Politie zoekt getuigen aanrijding 7 november

Langeveen

Op 7 november, rond 17.50 uur, vond een aanrijding plaats op de Hardenbergerweg ter hoogte van perceel 153. Hierbij waren twee auto's en een tractor betrokken.

Een 57-jarige man uit Geesteren reed in zijn auto over de Hardenbergerweg vanuit de richting Langeveen. Ter hoogte van perceel 153 reed een tractor met aanhangwagen plotseling de weg op. De 57-jarige man kon alleen door krachtig remmen en naar links uitwijken een aanrijding voorkomen. Echter bij het naar links uitwijken kwam hij op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer en daar reed op dat moment een 25-jarige vrouw uit Hardenberg in haar auto.

Zij had de keuze tussen en frontale botsing met de 57-jarige of een botsing tegen een boom en zij koos voor het laatste. Het gevolg was dat haar auto total loss raakte en zijzelf gewond raakte aan de knie.

De tractorbestuurder is even gestopt, maar reed uiteindelijk door zonder zijn identiteit bekend te maken. De politie is op zoek naar de bestuurder van de tractor en andere getuigen. Zij worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie van Tubbergen op 0900-8844.

(08-140562)

Winkeldief probeert te ontkomen

Enschede

Op 11 november, rond 14.45 uur werd een 40-jarige inwoner van Enschede door het personeel van een winkel aan het HJ van Heekplein betrapt op diefstal van een paar sokken. Toen het winkelpersoneel hem wilde aanhouden verzette de man zich waarbij een stellingkast sneuvelde.

Hij werd uiteindelijk overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Tijdens de fouillering bleek dat de man ook nog een gestolen overhemd onder zijn blouse aan had. Hij is voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

(08-142149)

Autokrakers opgepakt door goede getuigen

Hengelo

Op 12 november, rond 02.00 uur, gaven oplettende getuigen door dat een tweetal jongens een auto openbrak op de Henry Dunantstraat. De politie ging direct ter plaatse en wist twee jongens aan te houden.

De beide jongens, een 18-jarige jongen uit Zenderen en een 19-jarige uit Hengelo, werden aangehouden naar aanleiding van een duidelijk signalement dat de getuigen aan de politie verstrekt hadden. Zij hadden diverse goederen bij zich die ontvreemd bleken te zijn uit de opengebroken auto van een 67-jarige vrouw uit Hengelo. De beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

(08-142290)

Tankauto belandt in de sloot

Vriezenveen

Op 11 november rond 07.10 uur reed een 29-jarige man uit Assen in een tankauto met aanhanger over de N 36. Ter hoogte van parkeerplaats Hazenpad kwam hij met de rechterachterwielen van de aanhanger in de berm. Doordat de aanhanger, normaal gebruikt voor melktransport, leeg was, was er niet voldoende asdruk en begon de tankauto in de slip te raken. Hierdoor verloor de chauffeur de macht over het stuur waardoor de combinatie uiteindelijk in de sloot terechtkwam.

De chauffeur raakte hierbij gewond en werd met onbekend letsel opgenomen in het ziekenhuis. De combinatie werd door een sleepbedrijf uit de sloot getrokken.

(08-142080)

Aanrijding auto-fietsers met letsel

Almelo

Op 11 november, rond 19.50 uur, reed een 25-jarige vrouw uit Almelo in haar auto over de Rombout Verhulstlaan in de richting Ledeboerslaan. Op de kruising met de Ledeboerslaan wilde zij linksaf de rijbaan van de Ledeboerslaan inrijden maar nam daardoor de bocht te krap, waardoor zij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terechtkwam. Daar reed op dat moment een aantal fietsers. Een 17-jarig meisje uit Almelo kwam in aanraking met de spiegel van de auto. De spiegel brak af, de fietser raakte daarbij niet gewond. Een achter haar fietsend 17-jarig meisje uit Almelo kwam echter ten val en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De politie maakt proces-verbaal op.

(08-142235)

Bromfietser verleent geen voorrang en raakt gewond

Wierden

Een 16-jarige bromfietser uit Nijverdal raakte op 11 november rond 11.35 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de kruising Burgemeester JC van de Bergplein-Appelhofstraat.

De bromfietser reed over het Burgemeester JC van de Bergplein en verleende op de kruising met de Appelhofstraat geen voorrang aan een van rechts komende auto, bestuurd door een 31-jarige man uit Almelo. De bromfietser botste op de auto en kwam ten val. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op.

(08-142070)

tel. 053-4555588