Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 12-11-2008

Lastige klanten

HOUTEN Twee mannen werden aan het begin van de nacht van dinsdag 11 op woensdag 12 november aangehouden voor hinderlijk gedrag.

Rond 00.15 uur kreeg de politie de melding dat bij een horecagelegenheid aan de Meidoornkade twee lastige dronken klanten zaten, die niet wilde betalen. Ter plaatse bleek dat de twee mannen, 26 en 39 jaar en afkomstig uit Houten, inderdaad rondom dronken waren. Beiden hadden geen geld om te betalen, maar met hen werd de afspraak gemaakt dat zij de volgende dag de rekening zouden voldoen.

Vervolgens werden de twee verzocht het pand te verlaten. Zij gedroegen zich daarbij zeer vervelend en werden door agenten het terrein af geleid. Toen zij van het terrein af waren en agenten het hek sloten, vond de 39-jarige man het nodig tegen het hek te gaan trappen. Hij werd daarop aangehouden voor hinderlijk gedrag. Zijn maatje begon daarop te schreeuwen en wilde niet weggaan. Daarop werd ook hij aangehouden.

Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht. Nadat zij hun roes hebben uitgeslapen, krijgen zij een bekeuring voor hinderlijk gedrag.

Verdacht

IJSSELSTEIN Twee mannen gedroegen zich op dinsdagavond 11 november verdacht en werden aangehouden.

Rond 23.20 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen zich op de Baronieweg verdacht gedroegen. Zij hadden veel interesse voor de inhoud van geparkeerde autos. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Bij het zien van de politie ging één van de verdachten er op de fiets vandoor. De agenten gingen achter hem aan en sommeerden hem meerdere malen te stoppen. Dat deed de verdachte niet, waarop de agenten de fiets een lichte tik met de politieauto gaven, waardoor hij ten val kwam.

De agenten sprongen uit de auto en hielden de verdachte, een 22-jarige man uit IJsselstein, aan. Hij bleek in het bezit van inbrekersgereedschap. Ook de andere verdachte, een 21-jarige verdachte uit IJsselstein, werd gecontroleerd. Hij kon zich legitimeren en werd eveneens aangehouden. De verdachten werden voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Fietser gewond

NIEUWEGEIN Een fietser raakte op dinsdag 11 november gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 09.45 uur reed een 57-jarige automobilist uit Nieuwegein over de Sperwerlaan. Op de kruising met de Buizerdlaan sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 17-jarige fietser uit Nieuwegein, met een aanrijding tot gevolg.

De fietser is met onbekend letsel per ambulance naar het Sint Atoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.