Persberichten Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 12-11-2008

Alcoholcontrole

WOERDEN De politie heeft tussen dinsdagavond 11 november 23.30 uur en woensdag 12 november 00.20 uur een alcoholcontrole op de Wulverhorstbaan gehouden. In totaal 40 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken.

Kinderen aangereden, automobilist rijdt door

MONTFOORT Een automobilist reed op dinsdag 11 november een jongen en een meisje aan en reed vervolgens door.

Tussen 09.45 uur en 10.00 uur liepen een 12-jarige jongen uit De Meern en drie vriendinnetjes over de Doeldijk. Achter hen reed een automobilist die met ingetrapte koppeling gas gaf, kennelijk om aan te geven dat hij er langs wilde. Nog voordat de kinderen opzij waren gegaan, passeerde hij hen echter al. Daardoor werd de 12-jarige jongen aangereden. Hij schoof over de motorkap, zijn been raakte het voorwiel, waarna hij lelijk ten val kwam. Eén van de vriendinnetjes (gegevens nog onbekend) werd over haar voet gereden. De automobilist reed zonder te stoppen door.

De aangereden jongen had inwendig letsel aan zijn been opgelopen en deed op dinsdagavond aangifte bij het politiebureau. Het vriendinnetje zal zich later op het politiebureau melden.

De automobilist was een man van ± 40 jaar, rimpels in het gezicht, zonnebankbruin gezicht en zwart/grijs stekelhaar. Hij droeg een donkere jas en had een bril op. De verdachte reed in een zilverkleurige Opel, station-model.

Aan getuigen die de aanrijding hebben gezien of menen de automobilist te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietsers botsen frontaal

MAARSSEN Twee bromfietsers kwamen op dinsdag 11 november frontaal met elkaar in botsing. Beiden raakten gewond.

Rond 18.35 uur reed een 16-jarige bromfietser uit Maarssen op de Verbindingsweg over het fietspad van de Hoge brug, komende uit de richting van Maarssendorp. Uit de tegenovergestelde richting kwam een bromfiets bestuurd door een 16-jarig meisje uit Maarssen. Vermoedelijk kwam zij bij het inhalen van een fietser op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar kwam zij frontaal in botsing met de 16-jarige jongen uit Maarssen.

De jongen was aanspreekbaar en is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Het meisje was even buiten bewustzijn. Zij werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht en is daar met onder andere meerdere botbreuken op de afdeling Intensive Care opgenomen. Gezien de ernst van het letsel wordt zij slapend gehouden.

De Verkeerspolitie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld en heeft daarbij met meerdere getuigen gesproken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruiten vernield

MAARSSEN Twee jongetjes werden op dinsdag 11 november aangehouden voor het vernielen van ruiten.

Rond 17.05 uur hoorde een leraar van een school aan de Duivenkamp glasgerinkel. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat twee ramen van de school waren ingegooid en dat er twee jongetjes op het schoolplein wegliepen. Vervolgens hoorde de leraar van drie collegas dat de ventielen uit hun fietsbanden waren gedraaid.

Even later verliet de leraar de school en kwam de twee jongetjes tegen. Hij sprak de twee, jongetjes van 6 en 7 jaar oud en afkomstig uit Maarssen aan. Zij bekenden direct de ruiten te hebben vernield. De leraar verzocht hen mee te gaan naar de school en hij waarschuwde de politie.

Agenten gingen ter plaatse en het jeugdige tweetal bekende naast de vernieling van de ruiten ook de ventielen te hebben losgedraaid. De twee werden meegenomen naar het politiebureau. Er werd contact opgenomen met de ouders, die direct naar het politiebureau kwamen. De ouders regelen de schade met de school. Gezien de leeftijd van de jongetjes wordt geen proces-verbaal tegen hen opgemaakt. De ouders hebben de kinderen mee naar huis genomen.